Crna sol 500g - Nutrigold
- koristi se kao začin i lijek
- dobar izvor željeza
- poboljšava probavu
Crna sol se tradicionalno koristi u Aziji kao pomoć u rješavanju problema sa žgaravicom i nadutosti. Postoje zapisi u kojima se tvrdi da se u prošlosti koristila kao afrodizijak.
Kako se dobiva?
Crna sol koja je zapravo ružičaste boje posebna je vrsta indijske vulkanske kamene soli. Dobiva se kuhanjem sjemenki biljke harad u slanoj vodi nakon čega voda ispari, a ostaju samo kristali soli ružičaste do ljubičaste boje. Kada se samelje, sol dobije ružičasto sivu boju pa joj otuda i naziv.
Zašto ju koristiti?
Bogata je željezom pa je odlična za osobe s visokim krvnim tlakom, jer ne povećava natrij u krvi. Isto tako, ne uzrokuje nadutost i žgaravicu, poboljšava vid i pomaže u probavi.
Prema Ayurvedi, tradicionalnoj indijskoj medicini, crna sol:
- je dobar izvor željeza
- poboljšava probavu
- pomaže protiv nadutosti i zatvora
- sprečava žgaravicu
- poboljšava vid
- pomlađuje organizam.
Ova sol dolazi iz Indije gdje je zovu KALA NAMAK. Služi za soljenje i začinjanje mnogih jela, posebno u južnoazijskoj kuhinji, a nezamjenljiva je u vegetarijanskom omletu od tofua, vegetarijanskoj "salati od jaja" i grickalicama. Ima sumporasti miris na tvrdo kuhana jaja.
Ekonomično pakiranje u staklenki sadrži 500 g crne soli u prahu.
Čuvati na suhom i tamnom mjestu.
Stavlja na tržište: Galleria Internazionale d.o.o., Predavčeva 6, 10090 Zagreb
Porijeklo: Pakistan
crna sol.
Prijavi se i ostvari popust od 10% na prvu kupnju!
- Posebne ponude i akcije
- Savjete za trening
- Savjete za prehranu
- Zdrave recepte
- Proteini
- Mišićna masa
- Dodaci prehrani
- Fitness hrana
- Slatki kutak
- Bio kutak
- Fitness oprema
- Odjeća i knjige
ONE TO BUILD IT ALL