fbpx
BESPLATNA POMOĆ I SAVJETOVANJE: 091/7327-231 info@proteone.hr

Dodaci prehrani koji Vam pomažu u gubitku kilograma!

 

L-KARNITIN

Što je L- karnitin?

L-Karnitin je derivat aminokiselina koji naš organizam može sintetizirati iz aminokiselina lizina i metionina. Međutim, može ga se unijeti i hranom, pa je hrana životinjskog podrijetla glavni izvor L-karnitina, dok ga ona biljnog podrijetla sadrži vrlo malo. Potreban je za prijenos masnih kiselina u mitohondrij, čime ima ulogu u proizvodnji energije. Najveći se dio L-karnitina u našem organizmu nalazi u mišićima, a velik se dio reapsorbira u bubrezima.

Brojne su funkcije karnitina u ljudskom organizmu, a najpoznatija je njegova uloga u kojoj prenosi masne kiseline kroz staničnu membranu u mitohondrije, gdje se one sagorijevaju i koriste kao izvor energije. Ako nema dovoljno karnitina, masti se NE iskorištavaju za stvaranje energije nego se pojačano talože u mišićima i masnom tkivu. Posljedica je slabost mišića te općeniti osjećaj slabosti.

Neke nasljedne genetske bolesti mogu biti uzrokom nedovoljne sinteze karnitina, a njegov manjak moguć je i kod pacijenata na hemodijalizi.

Pozitivni učinci uzimanja L-karnitina uključuju:
  • podizanje razine energije
  • gubitak tjelesne mase
  • podizanje imuniteta
  • pospješivanje mentalnih sposobnosti i raspoloženja
  • snižavanje razine triglicerida i povećanje razine HDL kolesterola
  • zaštita srca i krvožilnog sustava
L-karnitin i sportska izvedba

Sportaši su jedni od najvećih potrošača L-karnitina. Razlog tome je što ova supstanca uspješno pojačava mišićnu snagu te ubrzava oporavak nakon treninga i natjecanja. Zbog toga se smatra da se najveće koristi od uzimanja očituju pri sportovima snage te u manjoj mjeri sportovima izdržljivosti i to osobito ako se uzimaju visoke doze kroz dulji period. L-karnitin u obliku dodatka prehrani ima blagotvoran učinak na oporavak nakon tjelovježbe.

L-karnitin i mršavljenje

Samostalno uzimanje dodataka L-karnitina bez tjelesne aktivnosti ne utječe na redukciju masnog tkiva. To je i sasvim logično jer ako nema aktivnosti koja će pokrenuti masti s bedara, bokova i trbuha L-karnitin ne može obavljati svoju zadaću. L-karnitin radi na principu da se masne kiseline pretvaraju u energiju tijekom sagorijevanja, koja se onda može koristiti tijekom treninga.

Ostale blagodati L-karnitina

Karnitin ima svoje mjesto u poboljšanju zdravstvenog statusa osobito kada je riječ o zdravlju srca i krvnih žila. Naime, postoje čvrsti znanstveni dokazi koji govore u prilog sposobnosti karnitina da smanji razinu kolesterola u krvi te poveća razinu tzv. “dobrog” HDL kolesterola.

1. L-karnitin GYMBEAM
Sastav: 1000 mg karnitina / tableta
Upute za uporabu: 2 tablete dnevno
Pakiranje: 100 kapsula
Cijena: 99,00 kn

2. L-karnitin NATURE ESSENTIAL
Sastav: 450 mg karnitina / tableta
Upute za upotrebu: 3 tablete dnevno
Pakiranje: 100 kapsula
Cijena: 89,00 kn

CLA

Linolenska kiselina pripada omega skupini masnih kiselina, koje obavljaju vitalne funkcije u tijelu i koje su neophodne za optimalno zdravlje i tjelesno stanje. Konjugirani oblik linolenske kiseline, također poznat kao CLA, kombinacija je različitih oblika u kojima se linolenska kiselina javlja u prirodi. Može biti korisna u brojnim zdravstvenim stanjima, uključujući bolesti srca i rak, a može također smanjiti tjelesnu masnoću. Određena hrana sadrži CLA, ili se može uzeti kao dodatak.

Gubitak tjelesne masti

Smatra se da CLA sudjeluje u regulaciji masnoća ili masnog tkiva. Prema Pennington biomedicinskom istraživačkom centru, CLA pomaže u korištenju tjelesne masti kao izvora energije. Prednosti CLA za gubitak masnoća su dvostruke: (1) pomažu metabolizmu da pohranjene masti u tijelu koristi za gorivo i (2) sprječavaju usporavanje metabolizma tijekom dijete.

1. CLA Tested

Sastav: 800 mg / tableta
Upute za upotrebu: 2 kapsule dva puta dnevno
Pakiranje: 120 kapsula
Cijena: 149,00 kn

 

KETONI MALINE

Ketoni maline predstavljaju jak, ali potpuno prirodan proizvod koji pomaže u gubitku masti i sprječava nakupljanje masnoća.
Znanstvena istraživanja ukazuju na to da ketoni maline stimuliraju termogenezu i tako razgradnju masnog tkiva za energiju.

1. Ketoni maline TESTED
Sastav: 200 mg / tableta
Upute za upotrebu: 1-2 tablete dva puta dnevno 30-60 minuta prije dva velika obroka.
Pakiranje: 60 kapsula
Cijena: 99,00 kn

2. Ketoni maline NATURE ESSENTIAL
Sastav: 300 mg / tableta
Upute za upotrebu: 2 kapsule dnevno, uz obrok.
Pakiranje: 60 kapsula
Cijena: 59,00 kn

 

KOFEIN

Kofein je u svijetu najpopularniji stimulans, a u obliku tableta najčešće korišten među bodybuilderima i sportašima. Ništa Vas neće pokrenuti tako dobro kao kofein. Mnoga istraživanja su pokazala da povećava opreznost, fokus, poboljšava raspoloženje, jača toleranciju na bol, sagorijeva masnoće i poboljšava performanse.

Ima savršen stimulirajući efekt na živčani sustav i potiče sagorijevanje masti. Kako bi se poboljšala učinkovitost i uklonio umor najbolje je popiti prije ili za vrijeme fizičke aktivnosti.

Kofein se ne preporučuje se djeci, trudnicama ili dojiljama.

1. Kofein GYMBEAM
Sastav: 200 mg / tableta
Upute za upotrebu: 1 tableta dnevno.
Pakiranje: 90 tableta
Cijena: 99,00 kn – AKCIJA 59,00 kn
2. Kofein TESTED
Sastav: 200 mg / tableta
Upute za upotrebu: 1 tableta dnevno.
Pakiranje: 100 tableta
Cijena: 59,00 kn

 

ZELENA KAVA

Znanstvena istraživanja pokazuju da zelena kava potiče mršavljenje, povećava metabolizam i smanjuje razinu glukoze u krvi. Zelena kava je također vrlo moćan antioksidans. Zrna zelene kave su prirodno bez kofeina tako da se može koristiti tijekom dana.

1. Zelena kava TESTED

Sastav: 400 mg / tableta
Upute za upotrebu: 1 kapsula dva puta dnevno.
Pakiranje: 60 tableta
Cijena: 119,00 kn

2. Zelena kava NATURE ESSENTIAL

Sastav: 200 mg / tableta
Upute za upotrebu: Do dvije kapsule dnevno.
Pakiranje: 60 tableta
Cijena: 69,00 kn

 

I naravno, dodatak prehrani koji je dizajniran isključivo za gubitak kilograma  FAT BURNER NERO- o kojem možete čitati klikom na ovaj link.

 

Uzmite u obzir da preporučene dnevne doze navedenih dodataka prehrani odgovaraju količinama koje su dopuštene, ali nemojte prekoračivati preporučene doze.
Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu i raznovrsnu prehranu.
Ovi dodaci su namijenjeni kako bi pomogli u smanjenju gubitka kilograma, ali uz fizičku aktivnost.

Pravilna hidratacija prije, tijekom i nakon treninga!
Fat burner Nero – pomaže vašem tijelu sagorjeti masnoće

Prijava na proteone.hr newsletter

Prijavi se i osvoji svoj popust na cjelokupni iznos kupovine te budi redovito informiran o svim novostima i ponudama!