BESPLATNA POMOĆ I SAVJETOVANJE: 091/7327-231 info@proteone.hr

Goveđi steak za ručak kao iz restorana

Piletina Vam je dosadila? Što kažete da je zamijenimo govedinom odnosno goveđim steakom iliti odreskom? Svakako je isplativije ga pripremiti kog kuće nego jesti u restoranu. Vrlo je jednostavan recept i pruža vam veliko zadovoljstvo i nevjerojatan okus!

Goveđi steak za ručak kao iz restorana

 

Sastojci:

  • 150 g govedine, odresak
  • žlica maslaca
  • češanj češnjaka
  • sol
  • papar
  • 10 g maslinovog ulja
  • 250 g krumpira
  • začini za krumpiriće: čili, bosiljak, crni papar, himalajska sol
  • rikola
  • cherry rajčice
  • balsamico ocat

 

Upute za pripremu:

Krumpirići:

Oguliti krumpir i izrezati ga na komadiće kao za pomfri. Isperite vodom i osušite papirnatim ručnikom. Zatim radimo marinadu uljem i začinima.

Osušene krumpiriće stavite u marinadu. Namjestite pećnicu na 200 stupnjeva i stavite list za pečenje na lim za pečenje.

Sada rasporedite krumpiriće po papiru za pečenje, ali tako da se ne dodiruju da se ne bi sljepili.

Pečemo ih oko 40 minuta, međutim, to ovisi o krumpiru pa samo trebate provjeriti kako su s vremena na vrijeme.

Goveđi steak za ručak kao iz restorana1

 

Odrezak:

Izvadimo odrezak iz hladnjaka 2 sata prije pečenja kako bi ga doveli do sobne temperature te dodajemo malo soli po vrhu.

Nakon proteka vremena, zagrijemo maslac na laganoj vatri te dodajemo prethodno usitnjen češnjak.

Zatim stavimo odrezak u tavu, tako da se peče 40 sekundi na svakoj strani, okrećući ga drvenom kuhačom. Nemojte pritiskati odrezak na tavi već pustite samo da se prži.

U međuvremenu stavite vatrostalnu posudu u pećnicu zagrijati na 160 stupnjeva.

Stavite prženi odrezak u posudu i pecite 6 minuta, ovisno o debljini mesa. Ako je jako debeli steak, a želimo jače pečeni i prženi onda možemo držati nekoliko minuta duže kako u tavi tako i u pećnici.

Nakon vremena i provjere u kakvom je stanju, izvadimo i stavimo zajedno na tanjur s prethodno napravljenim krumpirićima i rikolom s rajčicama kao prilog.

Dobar tek!

Alergije i osjetljivost na hranu (1.dio)
Zašto koristimo L-glutamin?

Prijava na proteone.hr newsletter

Prijavi se i osvoji svoj popust na cjelokupni iznos kupovine te budi redovito informiran o svim novostima i ponudama!