ProteOne Facebook Instagram
Filtriranje

One to build it all

Whey of life

There can be only one

No excuses – be the one!

The chosen one

The one and only

Početna Proizvodi Bio kutak Kajenski papar u prahu 200g - Nutrigold
Kajenski papar u prahu 200g - Nutrigold
  • popularan začin
  • dobiva se od ljutih papričica
Cijena
19,00 kn
PDV uključen u cijenu
BESPLATNA DOSTAVA
Za narudžbe iznad 299 kn, za Zagreb iznad 99 kn
Opis

Čili ili kajenski papar se dobiva od fino mljevenih ljutih papričica. Svoj ljuti okus papričice duguju posebnom sastojku koji se zove kapsaicin. Za djelotvoran efekt kapsaicina u ljutoj paprici i kajenskom papru preporučuje se pola žličice začina po obroku, a najbolje je u predjelu kako bi se spriječilo prejedanje

Naime, začinjavanje namirnica i pripremljenih jela s malo kajenskog papra pomoći će onima koji nastoje smršaviti i kontrolirati potrebu za hranom. Kajenski papar je jedan od najpopularnijih začina diljem svijeta. Odličan je izvor niza vitamina i minerala, uključujući vitamin A, C, E, vitamine B kompleksa, beta karoten, kalcij i kalij. Ovaj začin je vrlo jednostavno uvrstiti u svakodnevnu prehranu, a osim topljenja kalorija, ovaj crveni papar donosi niz prednosti za zdravlje.

  1. Glavni aktivni sastojak kajenskog papra, kapsaicin, ima moćno antikancerogeno djelovanje, a istraživanja su pokazala da smanjuje rizik od nastanka raka pluća, prostate i gušterače.
  2. Djeluje antiupalno – zahvaljujući kapsaicinu, čili ima antiupalna svojstva. Kapsaicin snažno blokira supstanciju P, koja je povezana s upalnim procesima u organizmu. Redoviti unos čilija može služiti kao odlična prevencija artritisa. “Hrane” naš imunitet – žarkocrvena boja čili papričica svjedoči o visokom sadržaju beta-karotena, ili pro-vitamina A. Samo nekoliko žličica čilija dnevno daje tijelu ekstra doze vitamina C i A koje su bitne u prevenciji infekcija.
  3. Istraživanja su pokazala da kajenski papar može potaknuti rad probavnog sustava, a naročito učinkovitim se pokazao u ublažavanju plinova, žgaravice i grčeva na području abdomena. Prema ayurvedi, ljuti okus stimulira apetit i poboljšava probavu. Hrana koja se dobro probavlja daje tijelu neophodne nutrijente i energiju, dok hrana koja se ne probavlja dobro, stvara toksine. Zbog toga, prema ayurvedi, dobra probava je ključna za naše zdravlje.
  4. Osobe koje boluju od hipertenzije (povišen krvni tlak) mogu smanjiti potrebu za uzimanjem lijekova ako povećaju unos kajenskog papra.
  5. Pomažu kod dijabetesa tipa 2 – redoviti unos čilija može spriječiti dijabetes tipa 2. Redoviti unos čilija smanjuje potrebu organizma za lučenjem inzulina kojim se smanjuje razina šećera u krvi nakon obroka.

Upotreba

Kao i u svemu, u konzumiranju ljutog okusa potrebna je zlatna sredina. Ayurveda govori o tome da prekomjerni unos ljutog može imati negativne posljedice na zdravlje. Obično, dovoljno je da unesete 1-2 žličice kajenskog papra dnevno.

Neizostavan su dio mnogih jela i umaka kao što je grah ili tjestenina, a za poboljšavanje okusa je dovoljna tek mala količina.

 

Stavlja na tržište: Galleria Internazionale d.o.o., Predavčeva 6, 10090 Zagreb

Porijeklo: Španjolska

Sastojci

100% kajenski papar.

Newsletter

Prijavi se i ostvari popust od 10% na prvu kupnju

Jednom tjedno ti šaljemo:
  • Posebne ponude i akcije
  • Savjete za trening
  • Savjete za prehranu
  • Zdrave recepte
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Google AdWords
Facebook messenger (like page)
Live chat
Mailgun

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel