fbpx
BESPLATNA POMOĆ I SAVJETOVANJE: 091/7327-231 info@proteone.hr

Najučinkovitiji rekvizit, a ujedno i najjeftiniji rekvizit za „klesanje“ čeličnih trbušnjaka definitivno je kotač za trbušnjake. Isto tako donji dio leđa, triceps, podlaktice i ramena rade maksimalno, tako da je ovo u biti vježba za cijeli gornji dio tijela, a ne samo za trbuh kako mnogi misle. Nažalost, oni koji ga posjeduju i redovito koriste, gotovo nikad ne iskoriste sve njegove prednosti, a pogotovo ostvare ultimativni test snage core-a; kotrljanje kotača iz stojećeg položaja. Definitivno se smatra kako je to jedna od najtežih i najzahtjevnijih vježbi općenito te je mali broj ljudi može izvesti pravilno.

Kako izvoditi vježbu?

Prilikom izvođenja vježbi za trbušnjake s kotačem vrlo je važno biti strpljiv i uporan. Nikada ništa ne dolazi preko noći, a u to ste se mogli uvjeriti mnogo puta i sami. Bitno je imati cilj, viziju, želju te ćete samo tako moći doći do željenih rezultata.

Pravilno disanje najvažnije je prilikom izvođenja vježbe jer ona jako opterećuje donji dio leđa i ako izdahnete u krivom trenutku možete se vrlo lako ozlijediti. Uvijek budite maksimalno koncentrirani na to što radite! Nema mjesta za ego kod izvođenja ove vježbe (kao ni kod nijedne druge). Pravi ab wheel rollout podrazumijeva spojene noge i ruke ispružene bez pretjeranog savijanja u laktovima.

Granica u ovoj vježbi nema i uvijek možete samo više napredovati i dolaziti do savršenstva u izvođenju.

Neizostavni rekvizit za trbušnjake

Kotač za trbušnjake možete pronaći klikom na link, kao i ostalu opremu za trening. Iskoristite moj kod ema12 za 12% popusta 😉

Ovim linkovima želim vam pokazati kako se pravilno izvodi ova zahtjevna vježba s kotačem te neke glavne pogreške pri izvođenju, tako da obratite pozornost. 😉

https://www.youtube.com/watch?v=uYBOBBv9GzY

https://www.youtube.com/watch?v=ulhAS7AOrgc

Članak napisala Ema Brajdić, državna viceprvakinja (Bikini Fitness)

Sklekovi – vježba za cijelo tijelo
Najjednostavniji proteinski cheesecake na svijetu!

Prijava na proteone.hr newsletter

Prijavi se i osvoji svoj popust na cjelokupni iznos kupovine te budi redovito informiran o svim novostima i ponudama!