ProteOne Facebook Instagram
Filtriranje

One to build it all

Whey of life

There can be only one

No excuses – be the one!

The chosen one

The one and only

Početna Proizvodi Bio kutak Pirovo bijelo brašno 1000g - Nutrigold

Pirovo bijelo brašno 1000g - Nutrigold

  • izvor vlakana
Cijena
21,00 kn
PDV uključen u cijenu
BESPLATNA DOSTAVA
Za narudžbe iznad 299 kn, za Zagreb iznad 99 kn
Opis

Pirovo brašno, bijelo, dinkel, krupnikovo ili spelt brašno dobiva se mljevenjem tzv. prapšenice. Sličnog je sastava kao obično pšenično brašno, ali s većim sadržajem dijetalnih vlakana i proteina

Pirovo brašno se smatra daleko zdravijim i hranjivijim od brašna pšenice i ostalih modernih i modificiranih žitarica.

Ima blagi, profinjen okus i sadrži zavidne količine vlakana topivih u vodi koja blagotvorno djeluju na probavu. Proizvodi pripremljeni od ovog brašna lakše su probavljivi te se kao takvi posebno preporučuju za starije osobe, djecu i bolesnike. Osobe alergične na proizvode od obične pšenice mogu u umjerenim količinama konzumirati proizvode od pira.

Ipak, važno je naglasiti da pirovo brašno nije bezglutenska namirnica – ono sadrži gluten, ali u puno manjoj količini od pšeničnog brašna. Usto, gluten iz pirova brašna ima sasvim druga svojstva od pšeničnog glutena - lakše je probavljiv, ne uzrokuje probavne tegobe niti alergijske reakcije. Zato ga u većini slučajeva odlično podnose osobe osjetljive na pšenično brašno.

Pirovo brašno je bogato mnogim važnim hranjivim tvarima.

Po većem udjelu osobito se izdvajaju bakar, željezo, cink, magnezij i fosfor. Zahvaljujući visokom udjelu željeza pirovo brašno stimulira proizvodnju crvenih krvnih stanica i pospješuje cirkulaciju.

Nadalje, tu je i široka lepeza vitamina od kojih se posebno ističu vitamini A i C te vitamini B skupine. Primjerice, u 100 g pirovog brašna sadržano je 5,5 mg niacina (vitamin B3). Niacin je od velike koristi za ljudsko tijelo. Osim niacina, tu je i tiamin (vitamin B1) koji brine o zdravlju imunološkog sustava te o pravilnom funkcioniranju živčanog i mišićnog tkiva.

Pir, u usporedbi sa pšenicom ima manje kalorija, a veći postotak proteina i nezasićenih masti. Ono što brašno ove žitarice također čini vrijednim je i visok udio vlakana. Topiva vlakna su od velikog značaja za organizam. Pomažu u regulaciji probave, pospješuju apsorpciju hranjivih tvari i pomažu u smanjenju nadutosti, grčeva i proljeva. Vlakna doprinose snižavanju kolesterola i održavanju optimalne razine šećera u krvi, što pirovo brašno čini izvrsnom namirnicom za oboljele od dijabetesa.

 

Stavlja na tržište: Galleria Internazionale d.o.o., Predavčeva 6, 10090 Zagreb

 

Sastojci

pirovo bijelo brašno.

Newsletter

Prijavi se i ostvari popust od 10% na prvu kupnju

Jednom tjedno ti šaljemo:
  • Posebne ponude i akcije
  • Savjete za trening
  • Savjete za prehranu
  • Zdrave recepte