fbpx
BESPLATNA POMOĆ I SAVJETOVANJE: 091/7327-231 info@proteone.hr

Sastojci

Biskvit

✔ 4 jaja
✔ 100 ml bjelanjka
✔ 100 ml kokosovog/bademovog mlijeka
✔ 60 g bademovog brašna
✔ 30 g whey proteina okus čokolada
✔ 2 žličice psylium ljuskica
✔ 1 žličica praška za pecivo
✔ 3 žličice organskog kakao praha
✔ 100 g eritrita/stevije po izboru
✔ ekstrakt vanilije
✔ prstohvat himalajske soli

Punjenje

✔ 180 g tučenog ‘slatkog’ vrhnja
✔ 100 g krem posnog sira
✔ 100 ml kokosovog/bademovog mlijeka
✔ 50 g eritrita
✔ ekstrakt vanilije
✔ paketić rastopljene želatine

Upute za pripremu

Biskvit:
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka, u bjelanjke dodati prstohvat soli da se bolje pretvori u šlag miksanjem. U drugu zdjelu dodati žumanjke, brašno, ljuspice, kakao, prašak, sladilo, vaniliju, whey te mlijeka. Sve sjedinimo, dodajemo po 1/3 šlaga od bjelanjaka te lagano miješamo dok ne dobijemo kremastu smjesu.
U pleh za pečenje ulijemo smjesu i pečemo oko 12minuta na 180°C.(papir za pečenje malo premažemo kokosovim uljem da se ne zalijepi)

Punjenje:
Vrhnje miksamo u šlag (‘slatko’ jer na 100g ima oko 3g šećera, pronaći s malim udiom šećera u dućanu).
Dodajemo u šlag mlijeko, sladilo, sir, vaniliju te želatinu. Smjesu ostaviti na 15tak minuta u hladnjaku da se stisne.

➡️ Biskvit narežemo na ravnomjerne željene komade. Ja sam napravio poveće, ali radi manje kalorijske vrijednosti bilo bi poželjno na što više komada. Punimo ih smjesom te preklopimo drugom stranom biskvita. Popunimo rubove gdje fali smjese. Ostavimo u hladnjaku da se sve ohladi bar 3 sata.

Ako podijelimo na 12 komada, 1 milchschnitta sadrži:
▶️ 8,5 g proteina
▶️ 8 g masti
▶️ 3 g ugljikohidrata

Recept by Nikola Jurković, Chef at Proteone

Najjednostavniji proteinski cheesecake na svijetu!
Čuvar naših hrskavica i zglobova

Prijava na proteone.hr newsletter

Prijavi se i osvoji svoj popust na cjelokupni iznos kupovine te budi redovito informiran o svim novostima i ponudama!