Domaća majoneza i francuska salata za uskršnji stol pun zdravih okusa!
Za sve one koji uživaju u francuskoj salati i obožavaju je, donosimo recept za jednostavnu i brzu pripremu zdrave francuske salate koja ima nizak udio ugljikohidrata, a visok udio masti. Onaj glavni sastojak francuske je majoneza, koja nije previše zdrava, zato ćemo prvo napraviti domaću majonezu. Ova verzija majoneze je idealna za pripremu zdrave francuske salate, umjesto onih iz dućana. Recepti te čekaju u nastavku.
DOMAĆA MAJONEZA
Upute za pripremu:
- Jaja, sol, začine i maslinovo ulje miješati nekoliko minuta s posebnim nastavkom na mikseru za hranu koji se koristi za pripremu majoneze.
- Postupno dodajte ostala ulja i kontinuirano miješajte dok majoneza ne otvrdne.
Kod pripreme francuske salate preporučuje se upotreba mnogo začina, a to je tome nekoliko razloga:
- zbog okusa,
- ova majoneza ima lijepu žutu boju, atraktivnu za oko, zbog boje kurkume,
- sve ove namirnice sprečavaju starenje i štite naše tijelo što je značajno za naš imunitet. Kako? Imaju antioksidacijski učinak u tijelu. Taj antioksidacijski kapacitet je najveći u začinima.
ZDRAVA FRANCUSKA SALATA
Sada kada imamo majonezu, prelazimo na pripremu francuske salate. Ovaj recept je jednostavan za pripremu i iziskuje malo vremena. Vrijeme pripreme je 10 minuta, a kuhanje traje samo 5 minuta.
Upute za pripremu:
-
Ogulite jaja i nasjeckajte ih.
- Zatim narežite cvjetaču i/ili brokulu i mrkvu na male komadiće i pomiješajte sve sastojke zajedno.
- Salatu ohladite i možete jesti, ili ju možete pohraniti u hladnjak na jedan dan. Bit će jednako svježa. Ali, ako ćete ju držati u hladnjaku ne stavljajte češnjak, jer nakon nekoliko sati može postati teško za probaviti. Možete jednostavno dodati češnjak prije posluživanja ako želite.
Gotovo!
Želimo vam sretan Uskrs i puno zdravih jela na uskršnjem stolu!