ProteOne Facebook Instagram
Filtriranje

One to build it all

Whey of life

There can be only one

No excuses – be the one!

The chosen one

The one and only

Početna Recepti Fit - Doručak Domaća majoneza i francuska salata za uskršnji stol pun zdravih okusa!

Domaća majoneza i francuska salata za uskršnji stol pun zdravih okusa!

Za sve one koji uživaju u francuskoj salati i obožavaju je, donosimo recept za jednostavnu i brzu pripremu zdrave francuske salate koja ima nizak udio ugljikohidrata, a visok udio masti. Onaj glavni sastojak francuske je majoneza, koja nije previše zdrava, zato ćemo prvo napraviti domaću majonezu. Ova verzija majoneze je idealna za pripremu zdrave francuske salate, umjesto onih iz dućana. Recepti te čekaju u nastavku.

Priprema: 20 min
Namirnica: 14
Datum objave: 07.04.2020

DOMAĆA MAJONEZA

Upute za pripremu:

  1. Jaja, sol, začine i maslinovo ulje miješati nekoliko minuta s posebnim nastavkom na mikseru za hranu koji se koristi za pripremu majoneze.
  2. Postupno dodajte ostala ulja i kontinuirano miješajte dok majoneza ne otvrdne.

Kod pripreme francuske salate preporučuje se upotreba mnogo začina, a to je tome nekoliko razloga:

  • zbog okusa,
  • ova majoneza ima lijepu žutu boju, atraktivnu za oko, zbog boje kurkume,
  • sve ove namirnice sprečavaju starenje i štite naše tijelo što je značajno za naš imunitet. Kako? Imaju antioksidacijski učinak u tijelu. Taj antioksidacijski kapacitet je najveći u začinima.

Domaća majoneza i francuska salata za uskršnji stol pun zdravih okusa!

ZDRAVA FRANCUSKA SALATA

Sada kada imamo majonezu, prelazimo na pripremu francuske salate. Ovaj recept je jednostavan za pripremu i iziskuje malo vremena. Vrijeme pripreme je 10 minuta, a kuhanje traje samo 5 minuta.

Upute za pripremu:

  1. Ogulite jaja i nasjeckajte ih.

  2. Zatim narežite cvjetaču i/ili brokulu i mrkvu na male komadiće i pomiješajte sve sastojke zajedno.
  3. Salatu ohladite i možete jesti, ili ju možete pohraniti u hladnjak na jedan dan. Bit će jednako svježa. Ali, ako ćete ju držati u hladnjaku ne stavljajte češnjak, jer nakon nekoliko sati može postati teško za probaviti. Možete jednostavno dodati češnjak prije posluživanja ako želite.

Gotovo! 

Želimo vam sretan Uskrs i puno zdravih jela na uskršnjem stolu! 

Još recepata kao što je ovaj možeš pronaći u rubrici RECEPTI ili se prijavi se na naš newsletter, a uz recepte dobit ćeš i 10% popusta na prvu kupnju!

Newsletter

Prijavi se i ostvari popust od 10% na prvu kupnju

Jednom tjedno ti šaljemo:
  • Posebne ponude i akcije
  • Savjete za trening
  • Savjete za prehranu
  • Zdrave recepte