Domaća peciva od pirovog brašna za zdraviji doručak!
Ovaj recept za peciva od pirovog brašna napravite u vlastitoj kuhinji, bez po' muke! Od samo nekoliko sastojaka, u zdravijoj verziji, ova domaća peciva ćete obožavati za FIT doručak uz svoj omiljeni džem ili proteinski namaz. Tko još treba pekaru kad imaš ovako jednostavan recept?! Svježe iz #proteone kuhinje, recept vas čeka u nastavku.
Vrijeme pripreme: 50 minuta
Vrijeme pečenja: 20 minuta
Upute za pripremu:
- U jednoj zdjeli pomiješamo pirovo brašno, kvasac, himalajsku sol, zaslađivač, maslinovo ulje te dodamo tople vode.
- Tijesto mijesiti 5-10 minuta (kada se počne lijepiti za ruke, malo navlažiti i nastaviti) ili jednostavno ako imate stroj za miješanje onda ostaviti oko 10tak minuta da se sve dobro poveže.
- Ostaviti na toplom u posudi oko 40tak minuta da se tijesto digne.
- Tijesto premijesiti i podijeliti na 4 jednaka dijela.
- U kipućoj vodi prokuhati 1 minutu sa svake strane pecivo.
- Na papiru za pečenje poslažemo preciva i premažemo jajem te pospemo sjemenkama po izboru.
- Pečemo 20tak minuta na 180°C. (paziti da se ne zagore)
- Kada su pečena, peciva ostaviti da se malo ohlade i nakon toga ih smaži sa svojim najdražim džemom bez dodanih šećera ili proteinskim namazom ;)
Dobili smo 4 peciva od pirovog brašna, a jedno pecivo ima sljedeće nutritivne vrijednosti:
- 238 kalorija
- 9,8 g proteina
- 43,5 g ugljikohidrata
- 2,2 g masti
Recept by Nikola Jurković, Chef at Proteone