Domaći muesli za domaći doručak!
Kako ti zvuči topla, domaća granola? Kupovne granole su uglavnom pune dodanih šećera, što ti za doručak nikako ne treba. Zato donosimo super jednostavan recept za tvoju domaću granolu koju možeš koristiti i kao domaći doručak ako ju dodaš jogurtu ili mlijeku ili samo uzmeš šaku kada te uhvati kriza gladi. Pogledaj ga u nastavku!
Kombinacija proteina i visokovlaknaste zobi i mljevenog lana će ti pružiti osjećaj sitosti, čineći ovo zdravim zalogajem. Ovaj recept je napravljen kako bi bio dovoljan za tjedan dana doručkovanja :)
Upute za pripremu:
- Zagrijati pećnicu na 150 ° C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Staviti na stranu.
- U malom lončiću na laganoj vatri, pomiješati bademov maslac i med, miješajući sve dok se bademov maslac ne rastopi i potpuno poveže s medom.
- Zatim umiješati ekstrakt vanilije. Maknuti s vatre i dodati zobene, proteinski prah, lan, cimet i sol. Jako dobro izmiješati da su sve zobene dobro pokrivene.
- Rasporedite smjesu na lim za pečenje i pecite 8 minuta. Promiješajte i pecite još 8 minuta, ili dok ne dobije lagano zlatnu boju.
- Pustite da se ohladi prije dodavanja čokolade, nakon čega pospremite u posudu s poklopcem.
- Ujutro pomiješati s mlijekom i uživajte u domaćem, hranjivom doručku bez dodanih šećera!