Dvobojni banana bread u kojem će uživati svi!
U omjeru težine: okus definitivno pobjeđuje u ovom banana breadu. Priznajte, tko je još započeo svoju pekarsku karijeru upravo banana breadom? Danas za vas imamo vegansku verziju u kojoj ništa neće nedostajati i svejedima. Zahvaljujući dvobojnom mozaiku, izgleda kao komplicirano kulinarsko djelo, no upravo je suprotno. Priprema se vrlo lako, a kako donosimo u nastavku.
Upute za pripremu:
- Pomiješajte tri banane, sirup, kokosovo ulje, maslac od indijskih oraščića i mlijeko u glatki pire.
- U drugoj posudi pomiješajte brašno s praškom za pecivo.
- Spojite dvije smjese i podijelite ih na dvije polovice u dvije posude.
- U jednu polovicu dodajte kakao i proteine. U drugu polovicu možemo dodati protein od vanilije.
- U kalup obložen papirom za pečenje najprije izlijte polovicu svijetle smjese. Zatim na to dodamo čokoladnu smjesu. Zatim ponavljamo cijeli postupak.
- Gornji dio banana breada ukrasite prepolovljenom bananom, kakao zrnima i orasima.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 45-50 minuta dok se tijesto ne prestane lijepiti za čačkalicu. Uživajte!