Kruh? Može,ali proteinski!
Mnogi nutritivni sastojci mogu poslužiti kao zamjena za brašno, od zobenih pahuljica i ostalih zdravih žitarica do orašastih plodova, kokosovog brašna i drugih ukusnih i zdravih sastojaka. Upravo tako, poigravajući se s nekoliko različitih namirnica od običnog kruha nastane proteinski, hranjivi kruh.
Proteinski kruh za koji vam donosimo recept bogat je proteinima, vlaknima i mnogim drugim nutritivnim sastojcima, da i vi možete uživati u onome što volite, a pritom se osjećati i izgledati odlično.
Kriška ovog proteinskog kruha može sama po sebi biti međuobrok ili odličan odabir u pauzi na poslu.
Priprema:
- Posebno zamijesite sve suhe pa mokre sastojke te ih spojite.
- Smjesu ulijte u namašćen manji kalup za kruh i pecite 40-50 minuta na 175 stupnjeva.
- Ohladite prije rezanja.
Napomena: kalup se može namastiti kokosovim uljem u spreju.