ProteOne Facebook Instagram
Filtriranje

One to build it all

Whey of life

There can be only one

No excuses – be the one!

The chosen one

The one and only

Početna Recepti Fit - Doručak Proteinski kruh od banane s neodoljivim namazom!

Proteinski kruh od banane s neodoljivim namazom!

Ukusni kruh od banane krcat proteinima je upravo ono što ti treba! Samo to ne znaš još ;) Ako si ljubitelj/ica banana bread-a (čitaj kruha) onda je ovo definitivno verzija koju sljedeću moraš probati: proteinski kruh od banane. A ako nisi ljubitelj/ica kruha od banane ovo će biti recept kojim ćeš to postati :) Što ti se tu ima ne sviđati uopće, banana? Pogledajmo recept u nastavku...

Priprema: 65 min
Namirnica: 13
Datum objave: 27.10.2019

Znamo da proteini povećavaju mišićnu masu, poboljšavaju snagu i pomažu smanjenju masnih naslaga - a kako ih koristiti? Postoji mnogo načina kako dodati proteine u kuhinji osim jednostavnog shake-anja. Pokušajte ih dodati palačinkama ili vaflima umjesto 20% brašna. Umiješajte malo u jogurt s okusom, dodajte nasjeckane jagode i zamrznite u sladoled. Ili ga umutite u vruće mlijeko ili kokosovo mlijeko za jutarnju latte kavu. Mi smo ovaj put umiješali proteine u brzi kruh od banane za zasitni doručak/međuobrok s 11 grama proteina po kriški kruha.

Vrijeme pripreme: 15 minuta

Vrijeme pečenja: 50 minuta

Upute za pripremu

  1. Zagrijte pećnicu na 200 ° C. Podmažite kalup za pečenje kruha (mi smo koristili veličinu 9 x 5 inča) s kokosovim uljem u spreju i pospite mrvicu brašna.
  2. U velikoj zdjeli umutite heljdino i bademovo brašno, proteine, sol, prašak za pecivo, cimet i sodu bikarbonu. 
  3. U drugoj velikoj zdjeli umutite banane, ulje, kokosov šećer, jaja, jogurt i vaniliju i miješajte dok ne postane glatka smjesa. Ulijte smjesu od banane u smjesu od brašna. Dobro miješajte dok se ne povežu suhi sastojci. Prebacite u pripremljeni kalup za pečenje.
  4. Pecite 50 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu kruha ne izađe čista. Kada je kruh pečen, izvadite i ostavite da se ohladi u kalupu 10 minuta, a zatim prenesite kruh na žičani stalak da se potpuno ohladi. Mi smo ga odmah izrezali na 10 kriški i stavili u hermetički zatvorenu ambalažu, što znači da ga na sobnoj temperaturi možemo imati do 3 dana ili ga možemo zamrznuti za duže skladištenje.
  5. Kao što je vidljivo na slici, mi smo naš kruh namazali ukusnim proteinskim namazom od bijele čokolade i kokosa za još veći udio proteina i još bolji okus :)

Proteinski kruh od banane smo podijelili na 10 kriški, prema tome 1 kriška ima sljedeće nutritivne vrijednosti: 

  • kalorije: 309
  • ugljikohidrati: 33 g
  • masti: 16 g
  • vlakana: 4 g
  • proteini: 11 g 

*Nutritivne vrijednosti su napisane samo za kruh, bez proteinskog namaza.

Newsletter

Prijavi se i ostvari popust od 10% na prvu kupnju

Jednom tjedno ti šaljemo:
  • Posebne ponude i akcije
  • Savjete za trening
  • Savjete za prehranu
  • Zdrave recepte