Imamo recept za slatki proteinski kruh, a da stvar bude još bolja, s jagodama je!
Slatki proteinski kruh je sve što ste mogli poželjeti! Pun dobrih okusa, proteina i ostalih hranjivih vrijednosti. Svježe pečen, taman izašao iz #proteonekuhinje. Recept pogledajte u nastavku.
Za naš slatki proteinski kruh smo koristili bademovo brašno. A ako mislite da je bademovo brašno isto što i samljeveni bademi, opako se varate! Bademovo brašno nije istovjetno samljevenim bademima, jer se tijekom proizvodnje bademovog brašna iz badema hladnim prešanjem odstranjuje ulje, i tek se nakon toga melju odmašćeni ostaci prešanja. Pošto badem ne sadrži gluten, i bademovo brašno je u potpunosti bez glutena. Na ovaj način dobiva se jako fina kuhinjska sirovina, koja u odnosu na mljevene bademe ima do 30% veću nutritivnu vrijednost. Sadrži više proteina, mineralnih tvari, vitamina i vlakana. Zahvaljujući procesu odmašćivanja, bademovo brašno sadrži znatno manju količinu omega 6 masnih kiselina.
Za slatki proteinski kruh smo koristili bademovo brašno jer je vrlo hranjivo, jednostavno za korištenje i ima visok postotak proteina, malo ugljikohidrata i nizak udio šećera.
Osim bademovog brašna, koristili smo i sastojke koji su nam već jako dobro poznati i omiljeni: whey proteine, chia sjemenke, prirodni zaslađivač bez kalorija i šećer na kraju svježe jagode! Dosta blebetanja, vrijeme je da krenemo na recept...
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme pečenja u pećnici: 40 minuta
Upute za pripremu:
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka i zatim bjelanjke smiksati u šlag.
U drugoj posudi pomiješati žumanjke, bademovo brašno i mlijeko, whey proteine, prirodni zaslađivač, chia sjemenke, prašak za pečenje te jagode koje smo prethodno narezali na kockice.
Krenite dodavati bjelanjke malo po malo, te sve smiješati u jednu smjesu.
Izliti smjesu u kalup te peći na 180°C oko 40tak minuta. Posipati kruh sa zaslađivačem u prahu.
Ovaj slatki proteinski kruh ima 1430 kalorija.
Narezali smo ga na 15 komada, a tako jedan komad sadrži:
- 95 kalorija
- 6g proteina
- 4,1g ugljikohidrata
- 6,2g masti
Recept by Nikola Jurković, Chef at Proteone