ProteOne Facebook Instagram
Filtriranje

One to build it all

Whey of life

There can be only one

No excuses – be the one!

The chosen one

The one and only

Početna Recepti Fit - Doručak Rižin griz za doručak kao novi trend!

Rižin griz za doručak kao novi trend!

Rižin griz je neopisivo ukusan doručak koji može konkurirati zobenim pahuljicama odnosno zobenim kašama!

Priprema: 10 min
Namirnica: 7
Datum objave: 30.11.2020

Griz je jedna od namirnica koje se može naći u skoro svakom kućanstvu, a svoju je popularnost stekao zbog doista jednostavne i brze pripreme te mogućnosti da ga se koristi i u slanim i u slatkim kombinacijama.

Rižin griz, kao i sama riža ne sadrži gluten i zbog toga je prigodan za one koji su osjetljivi na gluten ili ga jednostavno žele izbjeći u svojoj prehrani.

Rižin je griz izvrstan izvor ugljikohidrata. Idealan je izbor u obroku nakon fizičke aktivnosti, a s obzirom na to da je lako probavljiv može ga se konzumirati i nedugo prije fizičke aktivnosti jer ne opterećuje želudac.

Upute za pripremu rižinog griza

Kuhanje na štednjaku:

Lagano zagrijte mlijeko u malom lončiću i postupno dodajte griz, stalno miješajući dok se ne upije cijelo mlijeko. Griz bi trebao poprimiti oblik kaše. Umiješajte nasjeckane orašaste plodove i sjemenke lana, i prebacite u zdjelicu. Po vrhu dodajte banane, pospite cimetom i dodajte med.

Kuhanje u mikrovalnoj pećnici:

Stavite mlijeko i griz u zdjelicu i u mikrovalnu pećnicu na cca 3 minute, uz zaustavljanje nakon svake minute da bi promiješali. Nakon što je griz poprimio oblik kaše, zaustavite kuhanje. Umiješajte nasjeckane orašaste plodove i sjemenke lana. Po vrhu dodajte banane, pospite cimetom i dodajte med.

Newsletter

Prijavi se i ostvari popust od 10% na prvu kupnju

Jednom tjedno ti šaljemo:
  • Posebne ponude i akcije
  • Savjete za trening
  • Savjete za prehranu
  • Zdrave recepte