Rižin griz za doručak kao novi trend!
Rižin griz je neopisivo ukusan doručak koji može konkurirati zobenim pahuljicama odnosno zobenim kašama!
Griz je jedna od namirnica koje se može naći u skoro svakom kućanstvu, a svoju je popularnost stekao zbog doista jednostavne i brze pripreme te mogućnosti da ga se koristi i u slanim i u slatkim kombinacijama.
Rižin griz, kao i sama riža ne sadrži gluten i zbog toga je prigodan za one koji su osjetljivi na gluten ili ga jednostavno žele izbjeći u svojoj prehrani.
Rižin je griz izvrstan izvor ugljikohidrata. Idealan je izbor u obroku nakon fizičke aktivnosti, a s obzirom na to da je lako probavljiv može ga se konzumirati i nedugo prije fizičke aktivnosti jer ne opterećuje želudac.
Upute za pripremu rižinog griza
Kuhanje na štednjaku:
Lagano zagrijte mlijeko u malom lončiću i postupno dodajte griz, stalno miješajući dok se ne upije cijelo mlijeko. Griz bi trebao poprimiti oblik kaše. Umiješajte nasjeckane orašaste plodove i sjemenke lana, i prebacite u zdjelicu. Po vrhu dodajte banane, pospite cimetom i dodajte med.
Kuhanje u mikrovalnoj pećnici:
Stavite mlijeko i griz u zdjelicu i u mikrovalnu pećnicu na cca 3 minute, uz zaustavljanje nakon svake minute da bi promiješali. Nakon što je griz poprimio oblik kaše, zaustavite kuhanje. Umiješajte nasjeckane orašaste plodove i sjemenke lana. Po vrhu dodajte banane, pospite cimetom i dodajte med.