Avokado punjen tunom za ručak punjen proteinima!
Avokado punjen tunom s niskim udjelom ugljikohidrata, keto, Whole30 i paleo-friendly recept za ručak ili međuobrok. Jednostavna kombinacija salate od tune i avokada, koju je ultra lako pripremiti, punjeni su zdravim bjelančevinama, zdravim mastima i odličnog su okusa. Pogledajte recept u nastavku i uvjerite se kako ih je jednostavno napraviti!
Spomenuli smo gore, ali vrijedi ponoviti...Ovaj recept avokada punjenog tunom uklapa se u više dijetalnih prehrana - on je low-carb, keto, Whole30, paleo, bez glutena i bez mliječnih proizvoda. Dok sadrži visoku količinu proteina (23 g proteina po obroku) i puno zdravih masti koje će vas zasititi dugo i nakon što ste jeli. Pa krenimo na recept...
Vrijeme pripreme: 15 min
Broj serviranja: 4
Upute za pripremu
- U posudi pomiješajte tunu, cezar umak, narezani celer, narezani crveni luk, začinsko bilje, senf, sol i papar.
- Miješajte zajedno dok se sve dobro sjedini.
- Prerežite avokado na pola i uklonite košticu.
- Na svaku polovicu avokada dodajte nekoliko žlica salate od tune.
Ne šalimo se, to je cijeli recept! Za 15 minuta imate spreman ručak!
*Savjet* Definitivno možete pripremiti salatu od tunjevine (držati je 3-4 dana u hladnjaku) i samo dnevno narezati avokado po potrebi za ručak. Ako ih pripremate kao ručak koji ćete ponijeti, iscijedite sok svježeg limuna na polovine avokada i utrljajte ga. To će pomoći spriječiti promjenu boje.
1 avokado punjen tunom ima sljedeće nutritivne vrijednosti (dvije polovice):
- kalorije: 478,4 kcal
- ugljikohidrati: 12,8 g
- proteini: 23,3 g
- masti: 39 g (od toga zasićene masti: 5,1 g)
- vlakna: 9,6 g