Bob tjestenina za visokoproteinski ručak koji ćeš obožavati!
Kažu za njega da je zaboravljena namirnica... Nemojte nikako zaboraviti ovu namirnicu jer je izuzetno hranjiva. Znate li o čemu pričamo već samim pogledom na sliku? BOB grah! A recept za slasni ručak s bob grahom pogledajte u nastavku.
Bob kao biljka sadrži visok udio vitamina B te minerale poput željeza, mangana, fosfora, kalcija i magnezija. Također, bogat je dijetalnim vlaknima, točnije 25 posto, te zbog toga djeluje na zdravlje cijeloga organizma. Ova mahunarka redovito se preporučuje oboljelima od dijabetesa jer dijetalna vlakna uravnotežuju razinu šećera u krvi što se povezuje sa smanjenjem rizika od pojave dijabetesa tipa 2.
Donosimo ideju za ručak s ponovno popularnom namirnicom bob grahom i funkcionalnom tjesteninom Pasta Young.
Upute za pripremu:
- Dublju tavu posprejati s kokosovim uljem. Staviti oprani bob, dodati čašu kipuće vode i poklopiti. Pirjati tako 10ak minuta da se bob skuha, a voda ispari.
- Tjesteninu skuhati u slanoj vodi i procijediti. Zatim dodati u tavu s bobom i promiješati još sve zajedno na vatri 1-2 minute.
- Dobar tek!