Caprese salati smo dodali tjesteninu i dobili kompletan fit (ljetni) ručak!
Izvorno poznata kao salata, caprese salata čiji su glavni sastojci narezana svježa mozzarella, rajčice i bosiljak u našoj kuhinji je postala caprese tjestenina! Dodali smo proteinsku tjesteninu za još veće nutritivne vrijednosti i svježe tikvice za još više okusa i dobili kompletan FIT i ljetni ručak. Ne propustite ovaj ljetni recept koji vas čeka u nastavku.
Upute za pripremu
- Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju.
- Tikvice nasjeckajte (neoguljene, samo oprane) u trakice nalik na spaghette s korom, kao da ih gulite u trakice.
- U srednjoj zdjeli pomiješajte tikvicu nasjeckanu na trakice, soli i papar te tikvice ocijedite prije toga, ako je potrebno. Zatim im dodajte mozzarellu, nasjeckane rajčice, bosiljak, maslinovo ulje, ocat i usitnjeni češnjak.
- Tjestenina kada je skuhana, procijedite ju, malo ohladite i dodajte svojoj caprese salati s tikvicama i sve pomiješajte zajedno za visokoproteinski ljetni ručak!
- Dobar tek!