FIT juhica od bundeve koju morate probati!
Kod nas u kuhinji malo manje poznatija, ali u zadnje vrijeme sve više korištena - butternut tikva iliti bundeva. Njezina sve veća popularnost ima i svoje zašto. Svojim odličnim svojstvima privukla je mnoge fitnessoljupce, kao i sve koji paze na zdravu prehranu. A ova fit juhica je samo jedan u nizu od odličnih recepata s bundevom koji smo pripremili za vas. Recept u nastavku.
Iskoristite sezonu bundeva dok još traje da ne bi kasnije žaliti.
Evo zašto volimo bundevu:
- obiluje karotenoidima,
- dobit ćete i mnogo vlakana,
- odličan izvor kalija, kalcija i magnezija,
- sadrži dovoljne količine vitamina C i vitamina B,
- smanjuje upalne procese,
- sadrži izuzetno malo kalorija
Možda vas zanima i: 10 zdravih namirnica koje imaju smiješno malo kalorija
Upute za pripremu:
- Bundevu oguliti te narezati na kockice.
- Luk također oguliti i narezati na kolutiće.
- Poslagati na pleh za pečenje i staviti peći oko 30 minuta na 200°C.
- Temeljac radimo proizvoljno po svom ukusu.
- Kada je bundeva pečena, u blender dodajemo bundevu, luk, češnjak, papar, maslac te juhe ovisno koliko želite gustu smjesu (sami dodatno doziramo nakon blendanja).
- Kao dodatak i ukras posipamo u tanjur bučine sjemenke i svježi peršin.
Recept by Nikola Jurković, Chef at Proteone