Fitness ručak TO GO: Piletina s umakom od kikirikija
Danas donosimo savjet za jednostavan, a hranjiv i pun proteina ručak. Ako vam je dosadio kuhinjski stereotip u obliku pilećih prsa s rižom i brokulom i želite više inspiracije, pogledajte naš današnji recept za piletinu s umakom od kikirikija koji donosimo u nastavku! Najbolje je što ga možete zapakirati u svoju posudicu i ponijeti za kasnije (na poslu, izletu,...).
Upute za pripremu:
- U posudi pomiješajte maslac od kikirikija, med, umak od soje, sok limete, češnjak, oko 30 ml vode i kukuruzni škrob. Sve zajedno povežemo, ulijemo u posudu s mesom i pustimo da se kratko marinira.
- Za to vrijeme mrkvu narežite na tanke štapiće/listiće i popržite na tavi s kapljicom ulja. Stavimo to sa strane.
- Visokoprotiensku rižu skuhamo prema uputama na pakiranju.
- U istoj tavi na kojoj smo popržili mrkvu pripremamo pileća prsa. Pecite oko 7-10 minuta (ovisno o veličini komada piletine).
- Poslužite sa svježim korijanderom. Dobar tek!
Naša piletina s umakom od kikirikija u 1 porciji sadrži približno:
- 484 kcal
- 49 g ugljikohidrata
- 14 g masti
- 42 g proteina