ProteOne Facebook Instagram
Filtriranje

One to build it all

Whey of life

There can be only one

No excuses – be the one!

The chosen one

The one and only

Početna Recepti Fit - Ručak Goveđi steak za ručak kao iz restorana

Goveđi steak za ručak kao iz restorana

Piletina vam je dosadila? Što kažete da je zamijenimo govedinom odnosno goveđim steakom iliti odreskom?

Priprema: 60 min
Namirnica: 9
Datum objave: 07.08.2019

Svakako je isplativije pripremiti odrezak kod kuće nego jesti u restoranu, pa smo to i napravili i recept je tu. Vrlo jednostavan recept, a pruža vam veliko zadovoljstvo i nevjerojatan okus! Danas za večeru: goveđi steak! Recept u nastavku.

Upute za pripremu:

Krumpirići:

Goveđi steak za ručak kao iz restorana, recept na linku!

Oguliti krumpir i izrezati ga na komadiće kao za pomfrit. Isperite vodom i osušite papirnatim ručnikom. Zatim radimo marinadu maslinovim uljem i začinima.

Osušene krumpiriće stavite u marinadu. Namjestite pećnicu na 200 stupnjeva i stavite list za pečenje na lim za pečenje.

Sada rasporedite krumpiriće po papiru za pečenje, ali tako da se ne dodiruju da se ne bi slijepili.

Pečemo ih oko 40 minuta, međutim, to ovisi o krumpiru pa samo trebate provjeriti kako su s vremena na vrijeme

Goveđi steak:

Goveđi steak za ručak kao iz restorana, recept na linku!

Izvadimo odrezak iz hladnjaka 2 sata prije pečenja kako bi ga doveli do sobne temperature te dodajemo malo soli po vrhu.

Nakon proteka vremena, zagrijemo maslac na laganoj vatri te dodajemo prethodno usitnjen češnjak.

Zatim stavimo odrezak u tavu, tako da se peče 40 sekundi na svakoj strani, okrećući ga drvenom kuhačom. Nemojte pritiskati odrezak na tavi već pustite samo da se prži.

U međuvremenu stavite vatrostalnu posudu u pećnicu zagrijati na 160 stupnjeva.

Stavite prženi odrezak u posudu i pecite 6 minuta, ovisno o debljini mesa. Ako je jako debeli steak, a želimo jače pečeni i prženi onda možemo držati nekoliko minuta duže kako u tavi tako i u pećnici.

Nakon vremena i provjere u kakvom je stanju, izvadimo i stavimo zajedno na tanjur s prethodno napravljenim krumpirićima i rikolom s rajčicama kao prilog.

Dobar tek!

Newsletter

Prijavi se i ostvari popust od 10% na prvu kupnju

Jednom tjedno ti šaljemo:
  • Posebne ponude i akcije
  • Savjete za trening
  • Savjete za prehranu
  • Zdrave recepte