ProteOne Facebook Instagram
Filtriranje

One to build it all

Whey of life

There can be only one

No excuses – be the one!

The chosen one

The one and only

Početna Recepti Fit - Ručak Lagani ljetni recept za ručak? Grill piletina s kvinoja salatom!
Lagani ljetni recept za ručak? Grill piletina s kvinoja salatom!

Vrući ljetni dani traže laganiju hranu, pa smo se bacili na posao i napravili takav recept! Piletina i kvinoja su dvije prijateljice koje u kombinaciji daju nutritivno bogat ručak, a opet jednostavan za pripremu! Pogledajte lagani ljetni recept za ručak u nastavku.

Priprema: 30 min
Namirnica: 12
Datum objave: 11.07.2019

Zašto smo izabrali kvinoju za ovaj lagani ljetni recept za ručak? Jer ima najveći sadržaj proteina! Da, da...Kvinoja se najčešće opisuje kao „žitarica“ (iako je to ustvari sjeme) s najvećim sadržajem proteina. U svom nutritivnom profilu sadrži svih 9 esencijalnih aminokiselina, što je čini kompletnim izvorom proteina.

Lizin i izoleucin su posebno značajni jer ih većina drugih žitarica nema u svom sastavu. Leucin je od velike važnosti za zdravlje imuno sustava i obnovu mišića. Od minerala, kvinoja sadrži kalcij, magnezij, željezo, mangan, fosfor, cink, selen i bakar. Od vitamina, sadrži niacin, tiamin, riboflavin, vitamin A, vitamin E, i vitamine B skupine izuzev B12. Kvinoja je također bogata i fitonutrijentima, uključujući antioksidanse. A ako ima onih kojima smeta gluten, nemate problema jer ne sadrži gluten.

Ostali sastojci su vam dobro poznati jer je tu piletina, sir i raznoliko povrće! Krenimo na lagani ljetni recept za ručak.

Upute za pripremu:

  1. Skuhati kvinoju prema uputama na pakiranju, a zatim ju isperite hladnom vodom I prosušite.
  2. U međuvremenu, pomiješati ulje maslaca u spreju, čili i češnjak u umak.
  3. Piletinu začiniti s 2 žličice maslinovog ulja I malo začina po želji. Staviti peći u vruću grill tavu I peći 3-4 minute sa svake strane ili dok nije pečeno. Kada je gotovo, prebaciti piletinu na tanjur I staviti preko mrvicu umaka s početka da se rastopi.
  4. Zatim stavite rajčicu, masline, luk, fetu i mentu u zdjelu. Dodati kuhanu kvinoju. Umiješati ostatak maslinovog ulja, soka od limuna, i dobro začinite.
  5. Poslužite s piletinom na vrhu, i po želji dodati Cezar umak za salatu bez kalorija.

Dobar tek!

Newsletter

Prijavi se i ostvari popust od 10% na prvu kupnju

Jednom tjedno ti šaljemo:
  • Posebne ponude i akcije
  • Savjete za trening
  • Savjete za prehranu
  • Zdrave recepte
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Google AdWords
Facebook messenger (like page)
Live chat
Mailgun

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel