Lagani ljetni ručak: Špagete s umakom od limuna i rikole
Dosta dosadnih umaka od rajčice na tisuću načina. Pripremite recept s nama kao iz talijanskog restorana. Lagani ljetni ručak koji je ujedno i nutritivno uravnotežen obrok, tako da nema opasnosti da će vas za sat vremena proganjati glad. Recept vas čeka u nastavku.
Upute za pripremu
- Piletinu operite i narežite. Dodajte sol, papar i pecite na tavi s malo maslinovog ulja.
- Dok se meso peče, pripremite umak: u zdjeli pomiješajte ricotta sir, veći dio naribanog parmezana, sok i koru pola limuna, sol, papar i nasjeckani češnjak. Češnjak i limun ne štedite, oni daju našem umaku pravi šmek.
- Kad smo piletinu spekli do zlatne boje s obje strane, stavimo ju sa strane.
- Špagete skuhajte u slanoj kipućoj vodi i dodajte baby špinat minutu prije prokuhavanja.
- Špagete ocijedite, a malo vode u kojima su se kuhale ostavite.
- Vratite špagete u lonac, dodajte umak i malo vode u kojoj smo kuhali špagete. Radije dodajte manje vode pa ćete dodati po potrebi. Miješajte dok se umak ne spoji sa špagetima.
- Prebacite na tanjur i stavite pečenu piletinu na vrh. Pospite ostatkom parmezana, ukrasite svježim bosiljkom i narežite malo limunove kore.
Naš lagani ljetni ručak ima sljedeće nutritivne vrijednosti:
- Kalorije: 550 kcal
- Ugljikohidrati: 56,3 g
- Masti: 18,8 g
- Proteini: 38,6 g