ProteOne Facebook Instagram
Filtriranje

One to build it all

Whey of life

There can be only one

No excuses – be the one!

The chosen one

The one and only

Početna Recepti Fit - Ručak Lazanje bez tijesta? Može ako su ukusne, a ove to jesu!
Lazanje bez tijesta? Može ako su ukusne, a ove to jesu!

Obožavano jelo talijanskog podrijetla sada s još boljim okusima i mesa i povrća. Standardno ukusni recepti našeg Chefa Nikole prelaze sve granice jer je tu recept za lazanje bez tijesta!

Priprema: 45 min
Namirnica: 7
Datum objave: 12.03.2019

Lazanje sada možete jesti i domaće iz vlastite pećnice, ne samo one iz restorana, jer imamo jednostavan recept kojim ćete osvojiti ukućane. Recept ne zahtijeva puno vremena jer ne sadrži tijesto, dakle najteže je prepržiti meso, a znamo da to zapravo nije teško. Za pripremu će Vam biti potrebno svega 45 minuta. Kod pripreme ovog recepta važno je da umak nije pregust, radije pustite da bude nešto rjeđi jer će tada lazanje biti ukusnije.

Mi nismo napravili vegetarijansku verziju, ali naravno da je ona moguća ako zamijenite meso nekim povrćem po izboru. Vegetarijanske verzije također obiluju uzbudljivim okusima i teksturama, a i još brže se pripremaju s obzriom da nema pečenja mesa. Svejedno u ovom receptu, umjesto tijesta, imamo tikvice. Tikvice su poslužile kao zamjena tijestu pa smo ih tako i koristili, umjesto sloja tijesta ide sloj tikvica. Poprilično dobra ideja zar ne?

Budite kreativni i napravite lazanje sa porilukom, špinatom i tikvicama. Pečeno povrće općenito jako dobro funkcionira u lazanjama, a to uključuje grillane patliđane, papriku, luk, tikvice, bundevu…

Vrijeme pripreme: 15 minuta

Vrijeme pečenja u peći: 30 minuta

Upute za pripremu:

Na kokosovom ulju prepržiti luk te dodati meso, nadodati jaje pred kraj prženja, dodati sos i začine.

Tikvice oguliti na dugačke trakice.

U pleh za pečenje poslagati red tikvica, zatim meso i ribane mozzarelle. Ponoviti još jednom proceduru.

Nikako nemojte zaboraviti dobro zagrijati vašu pećnicu na 200 stupnjeva prije pečenja. Najbolje je da lazanje prvo pokrijete aluminijskom folijom prvih 20 minuta pečenja, a zatim ju maknete da se stvori zlatna korica. Pečete ih oko 30 minuta.

Podijelili smo smjesu na 6 komada.

Jedan komad sadrži:

  • 232 kalorije
  • 26,4 g proteina
  • 3,6 g ugljikohidrata
  • 12,7 g masti

Recept by Nikola Jurković, Chef at Proteone

Newsletter

Prijavi se i ostvari popust od 10% na prvu kupnju

Jednom tjedno ti šaljemo:
  • Posebne ponude i akcije
  • Savjete za trening
  • Savjete za prehranu
  • Zdrave recepte
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Google AdWords
Facebook messenger (like page)
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel