ProteOne Facebook Instagram
Filtriranje

One to build it all

Whey of life

There can be only one

No excuses – be the one!

The chosen one

The one and only

Početna Recepti Fit - Ručak Losos s pečenim povrćem za FIT ručak u 20 minuta!

Losos s pečenim povrćem za FIT ručak u 20 minuta!

FIT ručak ili večera? Ovaj recept može biti oboje! Uz savjet kako napraviti sočan i hrskav losos dodali smo i savjet za novi prilog - pečeni poriluk s mrkvom i timijanom. Ova dva popularna povrća zajedno stvaraju neobičnu kombinaciju koja će olakšati svaki odrezak pa i one pečenog mesa. Recept je brz, zdrav i jednostavan, a čeka vas u nastavku.

Priprema: 20 min
Namirnica: 8
Datum objave: 02.05.2021

Upute za pripremu:

  1. Stavite ravnomjerno odreske lososa otprilike iste veličine (srednji dio filea) na srednje vruću tavu. Ako losos ima kožu, stavite ga na tavu s kožom prema dolje. Losos je sam po sebi prilično sočan, pa nam ne treba masnoća (ako je dovoljno, bit će dovoljno samo malo maslinovog ulja). Pustite da se prži s obje strane oko dvije minute, tako da nakon pečenja ima svježu i hrskavu kožu.
  2. Zagrijte pećnicu i na pleh stavite lagano pečene odreske. Pecite u pećnici na 80 ° C oko 10 minuta. Kako ćete znati da je losos gotov? Ako je nakon rezanja mekan, a iznutra ružičast.
  3. U međuvremenu, krenite s pripremom priloga. Uklonite krut vanjski list i prljave krajeve s poriluka. Izrežite ga na tanke krugove, koje stavljamo u cjedilo. Temeljito isperite poriluk i pustite da se ocijedi. Zatim ogulite i grubo narežite mrkvu. Na tavu stavite otprilike jednu žlicu maslinovog ulja, zagrijte i popržite poriluk. Omekšat će nakon otprilike dvije minute, pa možete dodati mrkvu. Pomiješajte, začinite s malo soli, papra i opranim, osušenim sitno nasjeckanim estragonom (ako nemamo estragon, zamijenite ga bosiljkom ili timijanom). Sve pecite još otprilike dvije minute.
  4. Nakon što izvadite losos iz pećnice, posolite ga i začinite njegov okus sokom limete ili limuna. Možete dodati i malo maslinovog ulja za okus, na vama je, a ručak je spreman za serviranje. Dobar tek!

Dobili smo 4 porcije, a 1 porcija lososa s pečenim povrćem ima sljedeće nutritivne vrijednosti:

  • 293 kcal
  • 7 g ugljikohidrata
  • 21,2 g masti
  • 27,3 g proteina

Još recepata kao što je ovaj možeš pronaći u rubrici RECEPTI ili se prijavi se na naš newsletter, a uz recepte dobit ćeš i 10% popusta na prvu kupnju!

 

Newsletter

Prijavi se i ostvari popust od 10% na prvu kupnju!

Jednom tjedno ti šaljemo:
  • Posebne ponude i akcije
  • Savjete za trening
  • Savjete za prehranu
  • Zdrave recepte
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Google AdWords
Facebook messenger (like page)
Live chat
Mailgun

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel