Medeni pileći ražnjići za kraljevski roštilj!
Donosimo Vam novi recept iz #proteonekuhinje! Medeni pileći ražnjići s povrćem idealni za sezonu roštiljanja na otvorenom koja još uvijek traje. Naravno, možete ih napraviti i na grill tavi u svojoj kuhinji :)
Možete ih marinirati preko noći i napraviti ove ražnjiće kao ukusnu alternativu uobičajenim ražnjićima. Također možete koristiti i svježe gljive i rajčice ako želite. Kako ljeto još uvijek traje i ne posustaje ;), vrijeme je i roštiljanja pa se nadamo da ćete imati priliku oduševiti goste ovim medenim ražnjićima kao pravi majstor roštilja...Krenimo na recept!
Priprema: 15 minuta Pečenje: 15 minuta Mariniranje: 2h
Upute za pripremu:
- U velikoj zdjeli umutiti ulje, med, soja umak i papar. Prije dodavanja piletine odvojite manju količinu marinade sa strane za premazivanje ražnjića tijekom pečenja.
- Dodati piletinu, češnjak, luk i paprike u zdjelu i marinirati u hladnjaku najmanje 2 sata (što duže, to bolje).
- Nakon mariniranja zagrijati tavu na visokoj temperaturi (ako ćete peći na tavi, a ne roštilju). Izvadite piletinu i povrće iz marinade i naizmjence nizati na štapiće. Malo ulja dodati na tavu ili nauljiti grile ako ste na roštilju.
- Staviti ražnjiće da se peku i peći 12 do 15 minuta, dok piletina ne ostane bez sokova marinade. Okretati i mazati s marinadom koju ste odvojili na početku, i tako naizmjence dok se ne speče.
Dobar tek!