Otvorite sezonu roštiljanja uz ove pileće ražnjiće s tzatziki umakom!
Mi ih volimo zvati i grčki pileći ražnjići jer ih pripremamo uz ukusan umak od krastavaca i grčkog jogurta tzv. Tzatziki umak koji je ni više ni manje nego nastao u sunčanoj Grčkoj. Ovi pileći ražnjići puni proteina i povrća umočeni u kremasti umak zasigurno će biti hit na vašem idućem roštilju! Jednostavni recept vas čeka u nastavku.
Upute za pripremu:
- Dok režete piletinu i povrće za ražnjiće na kockice, namočite ražnjiće u vodi oko 20 minuta.
- U blenderu pomiješajte krastavac, jogurt i limunov sok. Lagano promiješajte 2 - 3 puta. Dodajte kopar i sol/papar po ukusu. Pomiješajte, a zatim stavite u hladnjak do posluživanja.
- Zagrijte roštilj na 300 - 400 stupnjeva (srednja/jaka). Pecite piletinu oko 5 minuta, a zatim napravite ražnjiće tako da poslažete piletinu i povrće koje ste narezali na kockice na ražnjiće i nastavite peći 5-10 minuta, povremeno okrećući.
- Poslužite vaše ražnjiće i uživajte!
Naši pileći ražnjići s tzatziki umakom imaju sljedeće nutritivne vrijednosti:
- 190 kcal
- 13 g ugljikohidrata
- 31 g proteina
- 1 g masti