Pašta na salatu u mediteranskom izdanju!
Ova bogata i kremasta salata s tjesteninom napravljena na mediteranski način daje cool ideju za proteinski ručak! I da niste ljubitelj mediteranske kuhinje, ovaj recept će Vas oduševiti svojim okusima i nutritivnim bogatstvom! Zato brzo scroll dolje i pogledajte recept.
Za visok udio proteina se pobrinula visokoproteinska tjestenina, a za ostalo klasični sastojci mediteranske salate: krastavci, rajčice i masline. Zajedno s grčkim jogurtom. Sastojke možemo podijeliti na 3 vrste: tjestenina, povrće i dresing.
Visokoproteinska tjestenina pruža 50 g proteina na svakih 100g. Brojevi su važni jer tako na najbolji način možemo objasniti kako naša visokoproteinska tjestenina s niskom razinom ugljikohidrata može pomoći Vama da održite formu i bolje funkcionirate.
Dalje imamo povrće, od kojeg smo nasjeckali i ubacili krastavce - zahvaljujući fitonutrijentima krastavac ima jedinstvena antioksidativna, protuupalna i antikancerogena svojstva. Dodali smo i rajčice koje nije potrebno dodatno hvaliti, ali svejedno valja spomenuti kako su pune vitamina A, C, K, i vitamina B6. I dolazimo do maslina, ono što našem receptu daje pridjev mediteransko. Masline se ističu visokim udjelom jednostruko nezasićenih masnih kiselina (čak 75 %), s povoljnim učinkom na zdravlje. Osim toga, dobar su izvor vitamina E, minerala željeza i bakra te prehrambenih vlakana.
I za kraj, kako bi povezali sve sastojke tu je dressing za našu salatu koji joj daje još bolje okuse uz grčki jogurt!
Ova salata je nebeska, a ne moramo ni spominjati puna proteina!
Upute za pripremu:
Skuhati tjesteninu. Nakon što skuhate, procijedite i isperite hladnom vodom, i ostavite na stranu kako bi se tjestenina potpuno ohladila.
Jednom kad se ohladila, prebacite ju u zdjelu za miješanje i dodajte krastavce, rajčice i masline. Odložite dok pripremite dressing.
U maloj zdjeli, pomiješajte preostale sastojke. Posuti dressing preko tjestenine i povrća i miješati sve dok je nije ravnomjerno. Poslužite odmah ili pohranite u hladnjaku do 4 dana.
Dobar tek!