Pesto pasta s piletinom, proteinski ručak koji možeš i unaprijed pripremiti!
Svjež, brz i jednostavan recept iz #proteone kuhinje! Dodali smo piletinu, šparoge, rajčice i visokoproteinsku tjesteninu. Što ti više treba? Aha da, i pesto! Vaš proteinski ručak je gotov! Ovaj recept je napravljen za 4 porcije jer ga jednostavno možete pohraniti u frižider i ponijeti sutradan na posao za ručak ;) Pa pogledajmo recept u nastavku.
Upute za pripremu:
- Zagrijati pećnicu na 220 ºC. Lagano uljem premažite lim za pečenje, možda najlakše uljem u spreju pošpricati.
- Šparoge rasporedite po limu za pečenje. Začinite s 2 žlice maslinovog ulja, soli i paprom, po ukusu. Lagano pomiješajte. Stavite u pećnicu i pecite 8-12 minuta, ili dok ne omekšaju, ali trebale bi biti hrskave! Izvadite da se ohladi prije nego što ih narežete na manje komade.
- U velikom loncu kipuće slane vode skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju; dobro ocijediti.
- Zagrijte preostalu 1 žlicu maslinovog ulja u velikoj tavi na srednjoj vatri. Začinite piletinu soli i paprom, po ukusu. Dodajte u tavu i pecite do zlatne boje, oko 3-4 minute. Staviti na stranu.
- Sada sve zajedno u velikoj zdjeli pomiješajte: šparoge, tjesteninu, piletinu, rajčice i pesto.
- Stavite u posude za pripremu obroka, po želji ukrašene peršinom.