Piletina i riža na malo drugačiji način: FIT ručak azijskih okusa!
Narančasta piletina ili piletina s narančom dobar je stari klasik azijske brze hrane. Ako uzmemo u obzir količinu upotrijebljenog i vjerojatno izgorjelog ulja, to ne bi bio zdravi obrok. Umjesto toga uzeli smo stvar u svoje ruke i napravili FIT verziju. Uživajte u ovoj slasnoj deliciji u zdravoj verziji iz udobnosti svog doma jer recept vas čeka u nastavku.
Upute za pripremu:
- Rižu skuhajte prema uputama na pakiranju.
- Pileće meso očistite i narežite na kockice. Posolite, popaprite i zamotajte u smjesu od kukuruznog škroba, brašna i umaka od soje.
- Meso ispecite na vrućoj tavi, zatim ga stavite sa strane.
- Iscijedite sok i pulpu naranče u posudu i pomiješajte s kukuruznim škrobom, češnjakom, čilijem i eritritom.
- Zagrijte ulje u dubljoj tavi. Dodajte naribani đumbir i koricu naranče i kratko popržite. Zatim ulijte smjesu naranče, sojin umak i kuhajte dok se ne zgusne. Na kraju kuhanja dodajte meso umaku i pustite da se natopi umakom.
- Poslužite s rižom, posuto korijanderom i sjemenkama sezama.
Nš FIT ručak azijskih okusa ima sljedeće nutritivne vrijednosti:
- 597 kcal
- 82 g ugljikohidrata
- 5 g masti
- 70 g proteina