Najjednostavnija pizza s nikad više proteina!
Pitate se kako je moguće jednostavno napraviti pizzu, a da bude nutritivno bogata? U potpunosti razumijemo zabrinutost, ali našli smo rješenje! Visokoproteinska pizza s nikad jednostavnijom pripremom je dobila svoj recept i čeka vas u nastavku.
Došlo vrijeme da otkrijemo tajnu današnjeg recepta. To je gotova proteinska smjesa za pizzu! Proteinska smjesa za pizzu je spremna mješavina za izradu pizze koja nije samo ukusna, već i prikladna za fitness-ovce koji žele uživati bez ikakve grižnje savjesti. Brzinsko rješenje koje će pomoći u održavanju zdravog načina života.
Ova proteinska pizza sadrži do 49 g proteina visoke biološke vrijednosti koji su spremni za hranjenje vaših mišića. A njena priprema je ono zbog čega kažemo najjednostavnija: traje samo 10 minuta! Plus, uz smjesu ćete dobiti i umak od rajčice gratis koji ćete iskoristiti na svojoj proteinskoj pizzi! Probajte i sami, dosta je priče...
Vrijeme pripreme: 5 minuta
Vrijeme pečenja u peći: 10 minuta
Upute za pripremu:
- Dodajte 250 ml vode u 250 g praha smjese za pizzu, miješajte ručno ili mikserom da dobijete jednolično tijesto, i ostavite da odstoji 5 minuta.
- Ako vam tijesto bude previše ljepljivo, slobodno dodajte pirovog brašna kako bi riješili ljepljivost.
- Također na praznu površinu posipamo pirovog brašna i na njoj oblikujemo tijesto. (drugi način: Stavite tijesto na papir za pečenje, prekrijte drugim listom papira i razvaljajte na željenu debljinu.)
- Razvaljano tijesto staviti na pleh i u pećnicu na oko 8 minuta na 250°C.
- Za to vrijeme pripremite umak od rajčice. Pomiješajte žlicu praha s malo vode. Konzistenciju i količinu umaka prilagodite individualnim ukusima.
- Nakon 8 minuta izvadimo iz pećnice, premažemo umakom od rajčice, stavimo nadjev po želji te vratimo u pećnicu na dodatnih 2 minute.
- Poslužiti toplo.
Ova pizza ima sljedeće nutritivne vrijednosti, odnosno podijelili smo ju na 4 komada, a 1 komad ima
- 245 kalorija
- 28,6 g proteina
- 20 g ugljikohidrata
- 6,1 g masti
Recept by Nikola Jurković, Chef at Proteone