Prave talijanske lazanje u #fit izdanju!
Sjećate se Garfielda? On je vrlo dobro znao što je fino. Ali lijenu mačku sigurno nije bilo briga što njegova omiljena hrana nije baš nutritivno uravnotežena i zdrava. Pa se postavlja pitanje da li je uopće moguće uživati poput Garfielda, a da je takva hrana ipak zdrava? Jasno! I to pogledajte kako lako. FIT recept iz #proteone kuhinje vas čeka u nastavku.
Upute za pripremu:
- Prvo pripremamo goveđi temeljac. Umjesto dugotrajnog kuhanja, lako si možemo pomoći koristeći kvalitetne temeljce.
- Mrkvu i celer naribajte grubo.
- Sitno nasjeckani luk i češnjak dodajte u veliki lonac na zagrijano ulje. Zatim im dodajte naribanu mrkvu i celer te kratko pržite. Ali kratko, ne želimo da povrće postane smeđe.
- Dalje, dodajte mljeveno meso u lonac. Promiješajte sve drvenom žlicom da se dobro poveže.
- Na kraju u lonac dodajte konzerviranu rajčicu, prelijte temeljcem i začinite solju, paprom, origanom i suhim bosiljkom. Tako pripremljenu smjesu u loncu poklopiti poklopcem i pirjati oko 45 minuta, povremeno miješajući. Zatim maknite poklopac i kuhajte još 15 minuta.
- U međuvremenu ćemo pripremiti bešamel. Jednostavno pomiješamo sve sastojke do glatke konzistencije.
- Zagrijte pećnicu na 180°C.
- Po dnu posude za pečenje lazanja rasporedite polovicu mesne smjese (koristili smo veličinu 22x16 cm). Nakon toga slijedi sloj listova tjestenine za lazanje i pola bešamel umaka.
- A sada sve to ponovimo - drugu polovicu mesne smjese, tjestenine za lazanje i drugu polovicu bešamela. Na vrh lazanja dodajte naribani sir i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu da se peče oko sat vremena.
Naše FIT lazanje smo podijelili na 6 porcija, a 1 porcija ima sljedeće nutritivne vrijednosti
- Kalorije: 350 kcal
- Ugljikohidrati: 37 g
- Masti: 10 g
- Proteini: 28 g