Prejednostavan, zdrav i ukusan ručak: Tortilja s piletinom!
Tortilja s piletinom, pečenim krumpirom kao prilogom i jogurtom za umak, zvuči kao jednostavan, a zdrav ručak, zar ne? Zato što i je! Recept te čeka u nastavku.
Upute za pripremu:
- Operite, izrežite, posolite i začinite krumpir omiljenim začinima: češnjak i dimljena paprika su naš izbor. Pecite u pećnici na papiru za pečenje bez masti oko 45 minuta.
- Piletinu začinite po želji, narežite na male komadiće i specite na tavi s malo maslinovog ulja.
- Pripremite šarenu salatu od povrća i umak od jogurta: začinit sve kako želite, a naš izbor ovdje je bio sljedeći: začinsko bilje, malo himalajske soli, papra i korice limuna.
- Zapakirajte sve (osim krumpira koji poslužujemo kao prilog) lijepo u tortilju i uživajte u svom brzom, a odličnom ručku!
Naša tortilja s piletinom ima sljedeće nutritivne vrijednosti:
- 439 kcal
- 63 g ugljikohidrata
- 6 g masti
- 28 g proteina