Tko želi biti kao Popaj? Probajte pitu od špinata!
Vrijeme je da počnete jesti špinat i vjerujemo da se svi veselite tome. Ako niste od onih koji već vole špinat vjerujemo da ćete ga obožavati nakon što isprobate sljedeći recept za pitu od špinata! Dajte mu šansu :)
Ali prije recepta, moramo reći zašto je špinat uopće važan?
- Djeluje antioksidativno i antiupalno.
- Štiti kosti.
- Čuva od raka.
Što dodatno dokazuje i tablica njegovih nutritivnih vrijednosti:
Jesmo spremni za pitu od špinata sada?☺
Priprema: 20 min Kuhanje: 30 min
Upute za pripremu:
Prethodno zagrijati pećnicu na 175°C. Lagano nauljite posudu za pečenje pita. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pirjajte, povremeno miješajući, dok luk omekša. Umiješajte špinat i nastavite kuhati dok višak vlage ispari. U veliku zdjelu umiješati jaja, sir, sol i papar. Dodati špinat smjesu i miješati da se sastojci povežu jednako. Izliti u pripremljenu posudu za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici dok se jaja ne ispeku, oko 30 minuta. Pustite da se ohladi 10 minuta prije posluživanja.
Savjet:
Aluminijska folija može koristiti kako bi se hrana kuhala ravnomjerno, a čišćenje lakše.
Uživajte!