Proteinska pizza Margherita gotova za 20 minuta!
Nikad brže do pizze kao iz pravog talijanskog restorana, a kod kuće. Izvučete našu smjesu za proteinsku pizzu iz smočnice, na nju bacite sve što vam se sviđa i stavite u pećnicu! Mi smo ovaj put odabrali možda najpoznatiju i najjednostavniju varijantu - pizzu Margherita. Recept te čeka u nastavku!
Upute za pripremu:
- Zagrijte pećnicu na 200 ° C.
-
Dodajte 100 ml vode u 100 g smjese za pizzu, miješajte ručno ili mikserom da dobijete jednolično tijesto, te ostavite da odstoji 5 minuta.
-
Za to vrijeme pripremite umak od rajčice. Pomiješajte žlicu praha s malo vode. Konzistenciju i količinu umaka prilagodite individualnim ukusima.
-
Zatim tijesto stavite na papir za pečenje, prekrijte drugim listom papira i razvaljajte na željenu debljinu.
-
Razvaljano tijesto za pizzu (na papiru za pečenje) premažite prethodno pripremljenim umakom od rajčice i zatim dodajte rajčicu, mozzarella sir i pospite origanom.
-
Pripremljenu pizzu pečemo u pećnici na 200 stupnjeva 20-ak minuta.
-
Poslužuje se sa svježim bosiljkom i podijelite na Instagramu uz hashtag #proteonekuhinja.
Naša proteinska pizza Margherita ima sljedeće nutritivne vrijednosti:
- 644 kcal
- 96 g ugljikohidrata
- 16 g masti
- 50 g proteina