Proteinska tjestenina u umaku od bundeve!
Ljubitelji jesenske "must have" namirnice bundeve ovaj recept će obožavati! Tjestenina u umaku od bundeve biti će ručak ili večer mnogih fit zaljubljenika!
Upute za pripremu:
-
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
-
Dok se pećnica zagrijava, ogulite bundevu,izvadite sjemenke i narežite na kockice.
-
Narezanu bundevu posložite u posudu na papir za pečenje zajedno s cherry rajčicama. Bundevu i račice začinite solju, začinima i pkapajte maslinovim uljem. Bundevu pecite dok ne omekša.
-
Stavite tjesteninu kuhati.
-
Ostale sastojke stavite u blender, dodajte zapečeno povrće, dodajte malo vode od kuhane tjestenine i miksajte dok ne postane glatko.
-
Umak pomiješajte s kuhanom tjesteninom, pospite nasjeckanim indijskim oraščićima, začinima i sirom.
-
Uživajte!
Tjestenina u umaku imaa sljedeće nutritivne vrijednosti po serviranju:
- 517 kalorija
- 18 g masti
- 45 g proteina
- 66 g ugljikohidrata