Puni smo #fit ideja za ručak: Punjeni batat s govedinom
Batat je izuzetno hranjivna namirnica, čega smo mi u #proteone kuhinji svjesni, i naravno obožavamo ga koristiti u receptima. Zato ćemo vam danas pokazati jedan za zdrav i nutritivno uravnotežen ručak. Jer zdrava prehrana ne mora biti dosadna :)
Upute za pripremu:
- Prvo ispečemo batat - prije ih operemo i na nekoliko mjesta probodemo vilicom. Pecite na 180 stupnjeva oko 40-50 minuta, ovisno o veličini batata.
- U većoj tavi na ulju popržite luk, dodajte tikvice i papriku. Po potrebi dodajte vode i pirjajte dok ne smanji volumen za oko pola. Stavite povrće sa strane i dinstajte meso. Začinite solju i paprom, i ostalim začinima po želji. Na kraju sve izmiješajte, dodajte slanutak i završite pripremu.
- Pečeni batat prepolovite (pazite da ne opečete). Lagano izdubite sredinu, napunite smjesom, pospite sirom i pecite još 5 minuta.
- Ne zaboravite podijeliti svoje kreacije s nama. Sa zadovoljstvom ćemo ih pogledati pod #proteonekuhinja
1 porcija našeg punjenog batata ima sljedeće nutritivne vrijednosti:
- Kalorije: 454 kcal
- Ugljikohidrati: 52,2 g
- Masti: 14,5 g
- Proteini: 29,5 g