Ramen zdjela kao japanska jela u proteinskom izdanju!
Jeste li već čuli za 'Ramen juhu'? Jedna od najpoznatijih juha na svijetu trenutno, posebno u Americi, a potječe iz dalekog Japana. Kako sve, tako i ovu juhu možemo naći u mnogim varijantama, a danas vam donosimo recept za 'Ramen' juhu koju smo pretvorili u proteinsku zdjelu i dobili idealan ručak: ramen zdjela!
Japanska kuhinja je sve više popularnija u zadnje vrijeme pa je tako došla na red i u #proteonekuhinji. Kao što smo rekli riječ je o popularnoj japanskoj juhi koja je bazirana na laganom pilećem, junećem, ponekad čak i ribljem temeljcu u koji se dodaju sosovi, začini, a opcionalno i meso, povrće, gljive, jaje, rezanci.
Podrijetlo ovog jela još uvijek nije točno utvrđeno jer neki smatraju da potječe iz Kine, dok drugi misle da potječe iz Japana. Ono što je sigurno jest činjenica da se ramenomanija u današnje vrijeme proširila po cijelome svijetu, pa tako ne samo da postoji više inačica u Japanu i Kini, već u cijelom svijetu ljudi rade svoje verzije.
Za ovaj naš recept odlučili smo se za jednu malo bogatiju verziju ramena, sve u skladu sa zdravim smjernicama prehrane i visokim proteinskim udjelom naravno! Recept u nastavku...
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Upute za pripremu:
- Piletinu narezati na veće kocke i prepeći na malo kokosova ulja.
- Jaje tvrdo skuhati.
- Tikvicu oguliti u obliku rezanaca te kuhati u uzavreloj vodi 5 minuta.
- Avokado tanko narezati, posložiti u obliku cvijeta.
- Juhu skuhati te ostaviti po strani.
- U posudu posložiti rezance od tikvice, zatim piletinu narezati na deblje trakice, jaje prerezano na pola te avokado.
- Preliti juhom dok se svi sastojci ne natope.
- Posuti sezamom.
Ramen zdjela prema ovom receptu ima sljedeće nutritivne vrijednosti:
- 521 kalorija
- 54 g proteina
- 29 g ugljikohidrata
- 15 g masti
Recept by Nikola Jurković, Chef at Proteone