ProteOne Facebook Instagram
Filtriranje

One to build it all

Whey of life

There can be only one

No excuses – be the one!

The chosen one

The one and only

Početna Recepti Fit - Ručak Tuna-avokado salata koja zadovoljava nutritivne potrebe!
Tuna-avokado salata koja zadovoljava nutritivne potrebe!

Tuna-avokado salata ima jednostavnu i iznenađujuću kombinaciju sastojaka koja je odlična! Ova salata može biti poslužena kao prilog večeri ili kao vrlo zadovoljavajući ručak jer se brzo napravi, a sadrži potrebne proteine

Priprema: 10 min
Namirnica: 9
Datum objave: 05.02.2019

Koristili smo avokado koji je poznat kao voće punog okusa bogat nutrijentima. Tome je tako jer sadrži veliki udio zdravih masti i zaista obiluje brojnim nutrijentima. 100 grama avokada sadrži oko 160 kalorija, 15 grama masti, 9 grama ugljikohidrata i 2 grama proteina. Avokado sadrži oko dvadeset esencijalnih vitamina. Obiluje vlaknima, kalijem, visokim udjelom vitamina E i B te folnom kiselinom. Poboljšava apsorpciju nutrijenata i tako omogućava tijelu da upije više hranjivih tvari.

Osim avokada baza ove salate je i tuna. Tuna je također nutritivno vrlo bogata namirnica. Predstavlja dobar izvor proteina, minerala i vitamina B kompleksa, a poznata je i po izvoru esencijalnih omega-3 masnih kiselina. Proteini su u tuni vrlo kvalitetni, sadrže obilje esencijalnih aminokiselina. Lako su probavljivi i odgovaraju ljudima svih dobi, a uz to tuna ima manje masti od mesa.

Sada kada znamo da je ova tuna-avokado salata s nutritivnog pogleda zadovoljila potrebe, možemo reći i kako je ukusna. Avokado joj daje zdravu i ukusnu kremastu notu pa nema potrebe za majonezom, a sok od limuna i korijandar daju nevjerojatan svjež okus. Ovo može postati vaša nova omiljena salata od tune.

Upute za pripremu

U velikoj zdjelici za salatu pomiješati narezani krastavac, avokado, crveni luk, tunu i korijandar. Posuti sastojke salate s 2 žlice limunovog soka, 2 žlice maslinovog ulja, staviti prstohvat soli i papra (ili cezar umak za salate). Sve zajedno promiješati I poslužiti.

Bilješka*

Nakon što dodate sol, salatu treba pojesti u roku od 3 sata, ili će krastavci izgubiti hrskavost. Za pripremu salate unaprijed stavite sve sastojke osim soli, poklopite I stavite u frižider Za kasnije. Kada želite jesti samo začinite prije posluživanja.

Dobar tek!

Newsletter

Prijavi se i ostvari popust od 10% na prvu kupnju

Jednom tjedno ti šaljemo:
  • Posebne ponude i akcije
  • Savjete za trening
  • Savjete za prehranu
  • Zdrave recepte
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Google AdWords
Facebook messenger (like page)
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel