ProteOne Facebook Instagram
Filtriranje

One to build it all

Whey of life

There can be only one

No excuses – be the one!

The chosen one

The one and only

Početna Recepti Fit - Ručak Riblji specijalitet iz Proteone kuhinje: Tuna steak uz zdravi prilog

Riblji specijalitet iz Proteone kuhinje: Tuna steak uz zdravi prilog

Čak i na one dane kada postimo, ne moramo jesti monotono nego zdravo i ukusno! Smisli smo jedan takav riblji specijalitet u Proteone kuhinji i napravili idealan meni za nadolazeći Veliki petak ili zapravo svaki drugi dan kada se poželite tune! Pogledajte recept za tuna steak u nastavku.

Priprema: 15 min
Namirnica: 6
Datum objave: 16.04.2019

Općepoznato je da je riba zdrava i zbog toga stručnjaci preporučuju da bi u svrhu očuvanja zdravlja ribu trebalo jesti barem dva puta tjedno. Tuna svakako spada među ribe koje svrstavamo na vrh ljestvice prema svom nutritivnom sastavu, a tome je tako jer je tuna odličan izvor proteina i omega 3 masnih kiselina. Može poslužiti kao zamjena za meso, a dosadašnja istraživanja su pokazala da može poboljšati zdravlje cjelokupnog organizma i smanjiti rizik od nastanka niza bolesti. 

Nutritivni profil tunjevine govori kako prvo o proteinima odnosno koliko obiluje proteinima. Na 100 grama tunjevine ima, oko 24 grama proteina. Pored proteina, tunjevina je vrlo bogata mineralima i vitaminima. Jedan komad pečene tune na dnevnoj bazi unosa, je odličan izvor kompleksa B vitamina, posebno niacina (vitamin B3), kobalamina (vitamin B12) i piridoksina (vitamin B6), a sadrži u tiamin (vitamin B1) te riboflavin (vitamin B2). Odličan je izvor vitamina D, odnosno zadovoljava oko 23% dnevnih potreba za vitaminom D.

Dalje, veoma je bitno reći kako tuna obiluje nezasićenim masnim kiselinama (omega-3 masne kiseline) koje smanjuju razinu kolesterola, poboljšavaju elastičnost stijenki krvnih žila i tako pomažu u regulaciji krvnog tlaka i smanjuju rizik od začepljenja krvnih žila. 

U slučaju da Vam tuna nije favorit među ribama, nakon ovog recepta bi mogla postati, a ako ne želite ni probati pogledajte recept s oradom: Fit ručak bogat zdravim mastima: Orada s prilogom

Vrijeme pripreme: 10 minuta

Vrijeme pečenja na tavi: 5 minuta

Upute za pripremu:

Tunu začiniti te premazati kistom s bjelanjkom. Marinirati u posudi s miksom bijelog i crnog sezama tako da pokrijemo cijelu površinu tune. 

Peći 2-3 minute sa svake strane dok sezam ne dobije zlatnu boju. 

Špinat prokuhati i nakon toga ocijediti.

Po vlastitom izboru batat se može skuhati ili ispeći.

Ovaj obrok s tuna steak-om sadrži:

  • 590 kalorija
  • 87,2 g proteina
  • 26,7 g ugljikohidrata
  • 13,8 g masti

Recept by Nikola Jurković, Chef at Proteone

Newsletter

Prijavi se i ostvari popust od 10% na prvu kupnju!

Jednom tjedno ti šaljemo:
  • Posebne ponude i akcije
  • Savjete za trening
  • Savjete za prehranu
  • Zdrave recepte
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Google AdWords
Facebook messenger (like page)
Live chat
Mailgun

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel