Ukusan i brz ručak pun proteina: Zapečena tjestenina s komadićima tune!
Nemate previše vremena za pripremu kvalitetnog obroka. Mi ti donosimo recept za jedan brz, jednostavan, ukusan te prije svega nutritivno bogat ručak, a to je visokoproteinska tjestenina s tunom koju smo zapekli. Recept te čeka u nastavku.
Potrebno nam je svega nekoliko sastojaka za recept uz koji ćete provesti minimalno vremena u kuhinji, a rezultat će se svakako isplatiti jer govorimo o zapečenoj tjestenini tunom, rajčicom i sirom!
Upute za pripremu:
- Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi prema uputama na pakiranju.
- Skuhanu tjesteninu pomiješajte s malo ulja te dodajte konzerviranu rajčicu (mi smo koristili cherry rajčice koje smo prethodno zgnječili vilicom), polovicu pripremljenog sira te komadiće tune (koju smo prethodno ocijedili).
- Dodajte i prstohvat soli i bosiljak prema želji.
- Prebacite te pomiješane sastojke u posudu za pečenje, pospite preostalim sirom i pecite oko 15 minuta na temperaturi od 150 stupnjeva. Poslužite uz svježi bosiljak.
- Dobar tek! :)
Ručak je podijeljen na 2 obroka, od kojih 1 posluživanje ima približno sljedeće nutritivne vrijednosti:
- Ugljikohidrati: 16 g
- Masti: 6 g
- Proteini: 50 g