Fit recept: Ukusna visokoproteinska pizza s manje ugljikohidrata
Ovo nije samo još jedan recept za pizzu! Ovo je još jedan FIT recept iz #proteone kuhinje. Visokoproteinska pizza? Kažemo DA zdravijim sastojcima s više proteina i manje ugljikohidrata. Jedan takav recept Vas čeka u nastavku.
Napravili smo već ljubičastu pizzu od batata i Fitness pizzu, a sada je na redu visokoproteinska pizza s manje ugljikohidrata. Tijesto smo napravili od zdravih sastojaka i to: bademovog i lanenog brašna te 2 vrste sira. A otuda nam i pravo da ovu pizzu nazovemo visokoproteinska pizza. Bademovo brašno je vrlo hranjivo, jednostavno za korištenje i ima visok postotak proteina, malo ugljikohidrata i nizak udio šećera. Dakle, idealno za naš recept. Kako Vam zvuči? Vjerujte da je ukusno, a kako i ne bi bilo kada dodatke birate sami? Nakon što zamijesite i ispečete visokoproteinsko tijesto za ovu pizzu, dodaci su u potpunosti Vaš izbor, a u ovom receptu možete vidjeti i koji je naš izbor bio, u slučaju da Vam nedostaje inspiracije. Recept u nastavku.
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme pečenja u peći: 20 minuta
Upute za pripremu:
U manjoj posudi otopiti mozzarellu i posni sir u mikrovalnoj, kada se otopilo dodati brašna, jaja te začine. Na plehu za pečenje kreirati željeni oblik tijesta za pizzu i staviti peći na 10tak minuta na 220°C. Nadodati sastojke po želji na tijesto i peći dodatno do 10 minuta (paziti da ne zagori).
Pizza sadrži 2050 kalorija.
Visokoproteinska pizza podijeljena na 4 komada, od kojih 1 komad sadrži:
- 513 kalorija
- 32,5 g proteina
- 9,7 g ugljikohidrata
- 37,5 g masti
Recept by Nikola Jurković, Chef at Proteone