ProteOne Facebook Instagram
Filtriranje

One to build it all

Whey of life

There can be only one

No excuses – be the one!

The chosen one

The one and only

Početna Recepti Fit - Ručak Zdjelica proljeća za ručak!
Zdjelica proljeća za ručak!

Donosimo recept za ručak koji mi volimo zvati „Jedna zdjelica proljeća“. Ta jedna zdjelica proljeća sadrži visokoproteinsku tjesteninu zajedno s ukusnim šparogama, slatkim graškom, i laganim daškom kozjeg sira. Za ovu zdjelicu proljeća treba Vam svega 25 minuta za pripremu. Savršeno, jednostavno i vegetarijanski! A oni koji ne žele vege ručak uvijek mogu dodati mesa :)
 

Priprema: 25 min
Namirnica: 7
Datum objave: 22.05.2019

Kao što smo rekli naš recept za ručak u zdjelici sastoji se od sljedećih sastojaka: visokoproteinska tjestenina koja nam daje visok udio proteina s niskom razinom ugljikohidrata. 

Dalje, imamo šparoge koje imaju malu energetsku, a veliku nutritivnu vrijednost. Energetska vrijednost 100 g iznosi samo 84 kJ ili 20 kcal jer najveći dio čini voda (93%). Vrijednost šparoga u prehrani dolazi iz njihovog bogatstva mineralnim tvarima i vitaminima. Bogate su kalijem, fosforom, sumporom, kalcijem i magnezijem. Sadrže dosta mikroelemenata kao što su željezo, bakar, cink, fluor i jod. Šparoge su odličan izvor folata i vitamina C; dobar izvor tiamina i vitamina B6; dok su osrednji izvor vlakana, vitamina A, bjelančevina, riboflavina, niacina i magnezija.

Nakon šparoga imamo i slatki grašak i dašak kozjeg sira. Nutritivno, kozji sir je bogat proteinima, dok ima nižu količinu kalorija i masnoće od ostalih sireva. Bogat je kalcijem i ima riboflavina i B2 vitamina, kojim je bogatiji od kravljeg sira. Sada možemo na recept napokon...

Priprema: 10 minuta  Kuhanje: 15 minuta

Upute za pripremu:

Stavite sve, i dodatke po izboru, osim parmezana u veliki lonac. Kuhati na srednje jakoj vatri miješajući redovito kako bi spriječili lijepljenje. Kada proključa, pirjati još cca 12 minuta, ili dok se tjestenina ne skuha onako kako ju Vi volite. Opet, miješajući redovito kako bi se spriječilo lijepljenje. Kada je gotovo, maknite s vatre i dodajte parmezan dok je još vruće te promiješajte sve zajedno. Dodati još soli i papra po želji, za bolji okus.

Kao što smo rekli ranije, ako želite možete dodati i meso, preporučujemo piletinu :)

Uživajte!

Newsletter

Prijavi se i ostvari popust od 10% na prvu kupnju

Jednom tjedno ti šaljemo:
  • Posebne ponude i akcije
  • Savjete za trening
  • Savjete za prehranu
  • Zdrave recepte
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Google AdWords
Facebook messenger (like page)
Live chat
Mailgun

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel