Zdjelica proljeća za ručak!
Donosimo recept za ručak koji mi volimo zvati „Jedna zdjelica proljeća“. Ta jedna zdjelica proljeća sadrži visokoproteinsku tjesteninu zajedno s ukusnim šparogama, slatkim graškom, i laganim daškom kozjeg sira. Za ovu zdjelicu proljeća treba Vam svega 25 minuta za pripremu. Savršeno, jednostavno i vegetarijanski! A oni koji ne žele vege ručak uvijek mogu dodati mesa :)
Kao što smo rekli naš recept za ručak u zdjelici sastoji se od sljedećih sastojaka: visokoproteinska tjestenina koja nam daje visok udio proteina s niskom razinom ugljikohidrata.
Dalje, imamo šparoge koje imaju malu energetsku, a veliku nutritivnu vrijednost. Energetska vrijednost 100 g iznosi samo 84 kJ ili 20 kcal jer najveći dio čini voda (93%). Vrijednost šparoga u prehrani dolazi iz njihovog bogatstva mineralnim tvarima i vitaminima. Bogate su kalijem, fosforom, sumporom, kalcijem i magnezijem. Sadrže dosta mikroelemenata kao što su željezo, bakar, cink, fluor i jod. Šparoge su odličan izvor folata i vitamina C; dobar izvor tiamina i vitamina B6; dok su osrednji izvor vlakana, vitamina A, bjelančevina, riboflavina, niacina i magnezija.
Nakon šparoga imamo i slatki grašak i dašak kozjeg sira. Nutritivno, kozji sir je bogat proteinima, dok ima nižu količinu kalorija i masnoće od ostalih sireva. Bogat je kalcijem i ima riboflavina i B2 vitamina, kojim je bogatiji od kravljeg sira. Sada možemo na recept napokon...
Priprema: 10 minuta Kuhanje: 15 minuta
Upute za pripremu:
Stavite sve, i dodatke po izboru, osim parmezana u veliki lonac. Kuhati na srednje jakoj vatri miješajući redovito kako bi spriječili lijepljenje. Kada proključa, pirjati još cca 12 minuta, ili dok se tjestenina ne skuha onako kako ju Vi volite. Opet, miješajući redovito kako bi se spriječilo lijepljenje. Kada je gotovo, maknite s vatre i dodajte parmezan dok je još vruće te promiješajte sve zajedno. Dodati još soli i papra po želji, za bolji okus.
Kao što smo rekli ranije, ako želite možete dodati i meso, preporučujemo piletinu :)
Uživajte!