Zdrava pita sa sirom prema domaćem FIT receptu
Tko još ne voli pitu? Svi ju vole, i uvijek je dobro došla kao obrok. Međutim, one kupovne ne preferiramo iz mnogih razloga, a tradicionalne domaće smo naučili raditi s tijestom. Što je odličnog okusa, ali poželjeli smo napraviti zdraviju verziju. Uzeli smo heljdine kore, spojili ih, napunili i voila = pita sa sirom koju će svi obožavati!
Upute za pripremu
→ Smjesa za spajanje kora: 1 jaje i 20 g kokosovog ulja.
→ Punjenje: posni sir, vrhnje, 1 jaje, sol.
→ Svaka rolana pita ima 2 kore. Prvu koru premažemo kistom, položimo drugu koru te dodamo dio smjese sa sirom. Formiramo u rolu te poslažemo na pleh u krug. Ponovimo do kraja te premažemo s ostatkom smjese.
→ U pećnicu na 200°C oko 35 minuta. Može se puniti s dodatkom blitve, špinata, šunke ili što god Vam je po želji!
Recept napisao Nikola Jurković, Chef at Proteone