OPREZ ljuti recept: Meksička tava s piletinom!
Ideju za vrući ljetni ručak našli smo u Meksiku! Pa smo napravili recept i dobili ljute okuse. Meksička tava s piletinom će vas oduševiti jer sadrži bogatstvo okusa zahvaljujući začinima, a svaki od njih se odlično uklapa s visokoproteinskim spaghettima i piletinom!
Kao što smo rekli meksička tava s piletinom u svojim sastojcima ima i visokoproteinske spaghette i piletinu, a sve ostalo su začini bez kojih ovaj recept nebi bio to što jest.
Zašto volimo visokoproteinske spaghette?
- 50 g proteina na 100 g proizvoda
- 55% manje ugljikohidrata nego kod standardne tjestenine
- Nizak glikemijski indeks
- Priprema traje 10 min
- Prihvatljivo za vegane.
Pa možemo krenuti na recept, i samo mala napomena prije sastojci su navedeni u takvim količina da ćete dobiti 2 porcije.
Upute za pripremu
- U velikom loncu stavite kuhati vodu, i skuhajte špagete prema uputama na pakiranju. Ocijedite.
- U međuvremenu, u velikoj tavi zagrijte chilli ulje u spreju. Začinite piletinu i stavite peći, uz povremeno miješanje. Pecite oko 6 minuta, zatim dodajte luk i paprike, konstantno miješajući, još 5 do 7 minuta. Dodajte začine i promiješajte sve zajedno.
- Umiješajte rajčice, dodajte malo vode i pirjajte oko 3 minute, dok voda ne ispari. Dodajte skuhane špagete i pomiješajte sve zajedno, a zatim maknite s vatre, dodajte sir i ponovno promiješajte dok se sir ne istopi i postane kremasto.
- Ukrasite korijanderom i navalite!