Piletina i parmezan s visokoproteinskom tjesteninom za večeru!
U ovom receptu za tjesteninu s piletinom i parmezanom koristili smo metodu večere spremne iz tave! Kuhanje visokoproteinske tjestenine, pečenje piletine i dodavanje umaka...sve to smo napravili u jednoj tavi za brzu i laganu večeru uz minimalno čišćenja poslije. A recept vas čeka u nastavku.
Upute za pripremu:
- Trebat će vam veeelika odnosno duboka tava koja može u pećnicu.
- Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu, začine, sol i češnjak (nasjeckani). Pecite uz često miješanje dok piletina izvana više nije ružičasta, oko 2 minute. Dodajte temeljac (ili vodu), umak od rajčice i visokoproteinsku tjesteninu. Pustite da zavrije i kuhajte, bez poklopca, uz često miješanje, sve dok tjestenina nije skuhana i dok se umak ne zgusne, 15 do 20 minuta.
- U međuvremenu postavite rešetku u pećnice na gornju trećinu pećnice. Zagrijte pećnicu na visoku temperaturu. Kad je tjestenina kuhana, pospite mozzarella sir po njoj. Stavite tavu u pećnicu na cca 1 minutu, izvadite prije nego mozzarella ne počne dobivati smeđu boju. Pospite sve parmezanom i bosiljkom.
Piletina i parmezan s visokoproteinskom tjesteninom odnosno ova večera ima sljedeće nutritivne vrijednosti po 1 porciji:
- 707 kcal
- 20 g ugljikohidrata
- 16 g masti
- 80 g proteina