Šarena večera puna proteina: Punjene paprike
Ova FIT večera predstavlja izvrstan način za uvrštavanje povrća u uobičajena jela usredotočena uglavnom na meso. Ovo živopisno jelo super je aromatično, a najbolji dio je što su i sastojci zbog kojih je tako ukusno zdravi. Donosimo recept za zadovoljavajući obrok u jednom jelu koje ima sve: dobru ravnotežu povrća, bjelančevina i masti. Recept za punjenje paprike vas čeka u nastavku.
Upute za pripremu:
- Prvo skuhajte rižu.
- Na maslinovom ulju popržite sitno nasjeckani luk i češnjak tako da omekšaju.
- Dodajte mljeveno meso i pirjajte dok lagano ne porumeni.
- Zatim dodajte pasiranu rajčicu. Začinite soli, paprom i začinskim biljem.
- Pokrijte poklopcem i dinstajte na laganoj vatri oko 20 minuta.
- Na kraju kuhanja u smjesu umiješajte skuhanu rižu.
- Zagrijte pećnicu na 200 ° C.
- Izrežite gornju 1/3 paprike, očistite ih od sjemenki i stavite u posudu za pečenje podmazanu maslinovim uljem.
- Paprike napunite mješavinom mesa, prekrijte ribanim sirom, začinskim biljem i pecite u zagrijanoj pećnici oko 35 minuta.
Mi smo napravili 12 komada, a jedna punjena paprika ima sljedeće nutritivne vrijednosti:
- 135 kcal
- 15 g ugljikohidrata
- 5 g masti
- 10 g proteina