Zdrava večera s prstohvatom Italije!
Talijani jako dobro znaju da je kombinacija rajčice, mozzarelle i bosiljka sigurna oklada. U svakom obroku. Pod svim okolnostima. Osim toga, ovaj obrok s tjesteninom je toliko jednostavan za pripremu da će naći svoje mjesto u jelovniku najzaposlenijih osoba. Recept vas čeka u nastavku.
Upute za pripremu:
- Tjesteninu kuhamo prema uputama na pakiranju.
- Na zagrijanom ghee maslacu popržite sitno nasjeckani luk do zlatne boje.
- Zatim u tavu dodajte napola narezane rajčice, pospite sušenim češnjakom i origanom.
- Sve zajedno malo popržimo da rajčice omekšaju i puste malo soka (ali pazite, ne želimo ih prokuhati!) pa dodamo ketchup umak. Sve zajedno izmiješamo.
- U umak umiješajte prethodno skuhanu tjesteninu da se sve lijepo poveže.
- Na kraju začinite solju, paprom, svježim bosiljkom, natrganom mozzarellom i poslužite. Dobar tek!
Ova zdrava večera ima sljedeće nutritivne vrijednosti po porciji:
- 360 kcal
- 30 g ugljikohidrata
- 9 g masti
- 52 g proteina