Biskvit s borovnicama, bez glutena, a pun proteina!
Ovaj sočni biskvit s borovnicama u obliku kolača može biti na stolu u roku keks za neočekivani posjet ili ako se pojavi želja za slatkim. Za njegovu pripremu nije potrebno zaprljati miješalicu, pjenjaču ili druge pomoćnike u kuhinji. Zahvaljujući skyru, ovaj biskvit s borovnicama je sočan i pun proteina, a recept vas čeka u nastavku.
Upute za pripremu:
- Zagrijte pećnicu na 180°C.
- U većoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke - rižino brašno, prašak za pecivo, zaslađivač, proteine i ribanu koricu limuna.
- U suhu smjesu dodajte skyr, jaja i rastopljeno kokosovo ulje i napravite glatko tijesto, u koje na kraju umiješamo borovnice.
- Pripremljeno tijesto izlijte u lim za pečenje ili pleh obložen papirom za pečenje.
- Pecite u zagrijanoj pećnici oko 50 minuta.
- Prije nego što nestane s tanjura, slikajte i podijelite na Instagramu s hashtagom #proteonekuhinja, čekamo vas.
- Uživajte!
Naš biskvit s borovnicama smo podijelili na 15 komada, a 1 komad ima sljedeće nutritivne vrijednosti:
- 120 kcal
- 15 g ugljikohidrata
- 4 g masti
- 6 g proteina