ProteOne Facebook Instagram
Filtriranje

One to build it all

Whey of life

There can be only one

No excuses – be the one!

The chosen one

The one and only

Početna Recepti Fitness deserti Super brzi recept za čoko-koko-kikiriki proteinske kekse!

Super brzi recept za čoko-koko-kikiriki proteinske kekse!

ČOKO-KOKO-KIKIRIKI proteinski keksi, pogodite od čega su?! Neodoljiva kombinacija najdražih okusa: čokolada-kokos-kikiriki! Donosimo recept za proteinske kekse koji vam neće oduzeti puno vremena za pripremu, a još manje za pojesti :)

Priprema: 15 min
Namirnica: 9
Datum objave: 20.05.2019

Baza je kako možete i naslutiti po naslovu, kikiriki maslac u kombinaciji s kokosovim brašnom, a čokoladne tonove nam daju proteini od čokolade. Sigurno ste već čuli kako je kikiriki maslac super, osim okusa i svojim nutritivnim sastavom. 

Maslac od kikirikija zapravo opskrbljuje sva tri makronutrijenta u jednom ugljikohidrati, proteini i masti. Možda nije zdrav kao špinat ili brokula, kalorija za kaloriju, ali je dobar izvor vitamina E, vitamina B3, vitamina B6, folata, magnezija, bakra i mangana. Sadrži i vitamin B5, željezo, kalij, cink i selen u manjim količinama. Naravno, pričamo o prirodnom maslacu od kikirikija napravljenom 100% od kikirikija bez dodane soli, šećera ili palminog ulja.

Kada je riječ o takvom maslacu pričamo o prirodnom izvoru proteina - dvije žlice maslaca od kikirikija sadrži 7 grama proteina, a kao što znate, Vaše tijelo koristi aminokiseline za izgradnju i oporavak mišića. Nadalje, maslac od kikirikija ima isti omjer zasićenih i nezasićenih masti kao maslinovo ulje. I za kraj, uobičajena doza kikiriki maslaca (dvije žlice) sadrži oko 2 grama vlakana. Iako ne spada u hranu s najvećim sadržajem vlakana, pomaže da dopuni svoj unos, posebno u kombinaciji s jelima s vlaknima.

Više na linku:  Prednosti maslaca od kikirikija i zašto ga trebate konzumirati na dnevnoj bazi.

Vrijeme za pripremu je 15 minuta. Krenimo sada na recept...

Upute za pripremu

Sve sastojke sjediniti te oblikovati čoko-koko-kikiriki proteinske kekse na plehu za pečenje. Peći oko 6 minuta tek toliko da porumene. Iznutra će biti i dalje malo mokri, a to je ono što želimo postići. Ostaviti po strani dok se ne ohlade i stisnu. Dobili smo idealno prhke i ujedno zdrave, proteinske kekse.

Recept by Nikola Jurković, Chef at Proteone

Newsletter

Prijavi se i ostvari popust od 10% na prvu kupnju!

Jednom tjedno ti šaljemo:
  • Posebne ponude i akcije
  • Savjete za trening
  • Savjete za prehranu
  • Zdrave recepte